Dansk iværksætter tæt på gennembrud

Efter ordrer til blandt andet to af milliardæren Richard Bransons Virgin-selskaber i England har et distributionsselskab i Kodak-koncernen taget den danske iværksættervirksomhed Northmanns software til fotobehandling ind til test på det engelske marked. Direktøren har sat næsen op efter en fast distributionsaftale.

Northmann, dansk iværksætter-virksomhed og udvikler af software til fotobehandling, er tæt på et gennembrud på det britiske marked.

Vesterbro-virksomheden har indgået samarbejde med Kodak Communication, et selskab i den verdensomspændende Kodak-koncern, der vil teste det danske software på det britiske marked.

- Nu har vi selv gjort et par store salg, og det har givet os mulighed for at komme ind hos en af de store distributører, siger administrerende direktør William Schulin-Zeuthen.

Han etablerede virksomheden for to et halvt år siden, og Vækstfonden har siden investeret fem millioner kroner i selskabet.

Virgin køber software

Efter blandt andre at have haft Lego som kunde, mens der stadig blev udviklet på produktet, stod Northmann i efteråret sidste år med et færdigt produkt.

Før jul blev der indledt en satsning på det britiske marked med henblik på selv at skabe bunden og derefter få opbygget salgskanaler via et partnernet.

I foråret har Northmann hentet ordrer hjem fra to af den engelske mangemillionær Richard Bransons Virgin selskaber, Virgin Mobiles og Virgin Retails plus endnu et par engelske selskaber.

- Nu står vi pludselig med 40 prospects i England, og der kommer flere til, siger William Schulin-Zeuthen.

Han håber på, at Kodaks testsalg af softwaren vil føre til en egentlig distributionsaftale med foto-koncernen, og at det kan bane vejen for at komme ind i andre europæiske lande og siden hen også USA.

Enkelt fotobehandling

Fotosoftwaren giver marketingafdelinger og andre med store billeddatabaser mulighed for at gemme billeder i et enkelt format.

Når billedet så skal bruges i tekstbehandling, præsentation, tryk eller andet, hentes billedet direkte ind i pågældende program og får helt automatisk den behandling, der er nødvendig til formålet.

En behandling, der sparer mange virksomheder for at gå via reklamebureauet, få lavet mange forskellige formater og gemme i lige så mange versioner.

Softwaren koster fra 70.000 kroner og op, men ifølge William Schulin-Zeuthen har ingen kunder endnu ikke tjent investeringen hjem på under to år.

Han forventer, at Northmann i år kommer til at omsætte for omkring 10 millioner kroner og får sorte tal på bundlinjen.

Iværksætter-virksomheden har takket være salg af løsninger inden standardsoftwaren var færdigudviklet, kunnet nøjes med et enkelt minus før skat på 1,3 millioner kroner.

I seneste regnskab, der kun omfatter de sidste tre måneder af 2004, står der et plus på 570.000 kroner før skat på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere