Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Disney hæver prisen for Disney+ med 27 procent / Danske banker siger nej til digital euro / Nyt SDU-sprojekt skal lære robotter at kommunikere med ord og fagter

Disney hæver prisen for Disney+ med 27 procent. Danske banker siger nej til digital euro. Nyt SDU-sprojekt skal lære robotter at kommunikere med ord og fagter. Studerende køber brugte computere op til studiestart. Dinero åbner for Apple Pay og Google Pay.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der i dag er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Disney hæver prisen for Disney+ med 27 procent

Disney-koncernen skruer markant for op for sine streaming-priser og indfører skrap kontrol af password-delinger, skriver Wall Street Journal.

For den annonce-fri udgave af Disney+ hæves prisen med 27 procent til 13,99 dollar om måneden fra 12. oktober, mens prisen for Hulu hæves med 20 procent til 17,99 dollar om måneden.

Dermed kommer Disney-kanalerne nu på højde med prisen for konkurrenterne Netflix og Discovery Max. Disney valgte nemlig en meget lav prissætning, da Disney+ blev lanceret i 2019.

Avisen skriver ikke, om prisstigningerne gælder globalt eller kun på selskabets store hjemmemarked i USA, der på alle niveauer er det største og vigtigste for selskabet.

Disney har netop meddelt, at selskabet i første regnskabskvartal tabte 512 millioner dollar på sin streaming-division.

Danske banker siger nej til digital euro

De danske bankers branche-organisation Finans Danmark siger nej til en digital euro i Danmark, som de mener, at danskerne ikke skal have adgang til, skriver Børsen.

“Vi har kortselskaber, MobilePay og banksystemer med straksbetalinger, så hvad er det egentligt, at vi skal bruge det her til?,” siger formand Ulrik Nødgaard til avisen.

Den digitale euro er ved at blive udviklet i EU og skal ifølge avisen kunne fungere uden om de kommercielle banker.

Finans Danmark mener, at en digital euro vil være en hæmsko for innovation og dyr for bankerne, ligesom den vil øge risikoen for, at kunderne trækker deres penge ud af bankerne, skriver avisen.

Nyt forskningsprojekt skal lære robotter at kommunikere med ord og fagter

SDU i Odense sætter gang i et forskningsprojekt, der med universitetets ord skal lære ‘mennesker og robotter at kommunikere gennem ord, gestikulation og intuitive fagter’ - altså cirka på samme måde, som mennesker kommunikerer med hinanden.

Desuden skal projektet forsøge at lære robotter, hvordan mennesker har det, oplyser universitetet.

“Vi vil forvandle robotter til reelle kollegaer. En robot, som forstår, hvad du siger og er opmærksom på dit velbefindende,” lyder det fra professor Norbert Kruger, der står bag projektet, som kommer til at køre i regi af SDU Robotics.

Projektet har modtaget 30 millioner kroner i funding og bliver kaldt for ‘Fluently.’

“Tænk, hvis vi kunne slippe for at programmere robotterne og i stedet blot kunne kommunikere med dem gennem tale eller enkle fagter og hånd-tegn? Det er målet. Vi vil kort sagt udvikle en slags elektronisk tolk, som automatisk oversætter tale og gestikulationer til robotinstruktioner. Dermed slipper du for langsommelige instruktioner via en IPad. Det vil skabe langt bedre samarbejde mellem den ansatte og robotten og samtidig øge produktiviteten,” lyder det fra professoren.

Du kan læse mere om projektet hos SDU her.

Studerende køber brugte computere op til studiestart

Det danske selskab Refurbed, der sælger brugte computere med re-installeret software, har håb om højt salg af brugte computere op til studiestart på landets gymnasier og universiteter.

Ifølge Refurbed steg salget i fjor i juli og august markant i forhold til resten af året.

“Og tallene for juli i år viser allerede samme tendens, hvor salget af bærbare computer er steget med 91 procent i forhold til årets øvrige måneder,” lyder det fra selskabet..

”Vi er utrolig glade for at kunne bidrage til, at de studerende kan få en grøn og prisvenlig studiestart, når det kommer til ny elektronik. Det er afgørende for klimaet, at vores forbrugsmønstre bliver langt mere cirkulære, og med elektroniske produkter kan man spare store mængder CO2 ved at købe genanvendte enheder,” meddeler selskabets marketingsansvarlige Emma Jefelt.

Dinero åbner for Apple Pay og Google Pay

Danske Dinero slår dørene op for betalinger med Apple Pay og Google Pay for selskabets brugere.

Det betyder, at de omkring 87.000 brugere af Dinero nu kan modtager betaling for deres fakturaer via Apple Pay og Google Pay.

Hertil kommer, at Dinero-kunderne kan modtage betalinger via Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestero, Eurocard, MobilePay og flere andre løsninger.

“Det er godt for de små virksomheders likviditet, at de nu får flere muligheder for at modtage deres betaling. Vi ved fra vores samarbejde med MobilePay, at fakturaer bliver betalt hurtigt, hvis det er let at betale – og det er det med den nye løsning.” meddeler Theis Jørgensen, Chief Revenue Officer i Dinero.

Dineros kunder stod i fjor bag mere end 3,7 millioner fakturaer, hvoraf langt de fleste blev betalt via gammeldags kontooverførsel.

“Men det kommer til at ændre sig nu,” lyder det fra selskabet.