Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Svensk it-selskab flytter ind på H.C. Andersens Boulevard i København / Simcorp-regnskab i dag / Nordisk kryptobørs rejser millionbeløb / Pensionsselskab får det første D-mærke / To it-selskaber lancerer AI-værktøjer

Morgen-briefing: Svensk it-selskab flytter ind på H.C. Andersens Boulevard i København / Simcorp-regnskab i dag / Nordisk kryptobørs rejser millionbeløb / Pensionsselskab får det første D-mærke / To it-selskaber lancerer AI-værktøj

Godmorgen!

Velkommen til ugens tredje morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om en flytning, et regnskab, en kryptobørs, der har fået flere penge på lommen og lidt AI.

God læselyst.

Svensk it-selskab flytter ind på H.C. Andersens Boulevard i København

I begyndelsen af maj måned flyttede det svenske IT-konsulenthus Consid ind i nye lokaler i Holckenhus på H.C. Andersens Boulevard 33, hvorfra det danske team fremadrettet kommer til at have deres daglige gang.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Selskabet kom først til Danmark bosiddende i et kontorhotel, så nu er der glæde over den nye placering.

"De sidste to år er Consid blevet udnævnt til Sveriges Bedste Arbejdsplads, og jeg er helt overbevist om, at kontorerne, og den atmosfære der hersker i Consid, har haft en stor indflydelse på, at vores medarbejdere trives hos os. I København har vi nu også fået et centralt beliggende kontor med en fantastisk udsigt over Tivoli - det bliver ikke mere ’Københavnsk’ end det," udtaler Peter Hellgren, CEO i Consid i meddelelsen.

Simcorp-regnskab i dag

I dag lander Simcorp sit kvartalsregnskab for 2023’s første kvartal.

Det fremgår af selskabets finanskalender.

Der er ikke et specifikt tidspunkt, men det fremgår, at det er tidligt om morgenen.

Nordisk kryptobørs rejser millionbeløb

Den nordiske kryptobørs Firi har modtaget investeringer fra nordmænd og danskere for 29,5 millioner kroner, meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

”Den sidste uge har der været flere øjeblikke, hvor vi har skullet knibe os i armen. Det er ingen hemmelighed, at den offentlige debat om krypto kan være stormfuld og negativ, og derfor er det en stor glæde for os at se så stor opbakning fra almindelige investorer,” siger dansk landechef Karina Rothoff Brix i meddelelsen.

Med denne investering i ryggen er Firi klar til at gå ind i det svenske marked, fastholde sin vækst i Danmark og øge antallet af kunder i Norge, lyder det.

Pensionsselskab får det første D-mærke i finanssektoren

Som den første finansielle virksomhed har Pensiondanmark opnået D-mærket, som dokumenterer ansvarlig og transparent håndtering af medlemmernes data.

Det meddeler selskabet på sin hjemmeside.

”Dataetik er et mangeårigt fokus for os som finansiel virksomhed, og med D-mærket får vores medlemmer nu en samlet blåstempling af, at de kan være trygge ved vores håndtering af deres personlige oplysninger. Mærket dokumenterer, at vi overholder en række konkrete kriterier, som kræver, at vi tænker os om og er vores ansvar bevidst. Det giver transparens og tryghed, og det er kerneværdier for os,” udtaler Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, Kundeservice og it hos selskabet, i meddelelsen.

To it-selskaber lancerer AI-værktøj

Den nordiske it-koncern Twoday lancerer den nye AI-applikation Twoday AI Agent til erhvervslivet.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Applikation er bygget på af OpenAI’s GPT-sprogmodel, men i modsætning til ChatGPT meddeler Twoday, at deres model vil være troværdig med den leverede information.

“Det svarer til, at du har adgang til din mest erfarne og vidende kollega, som giver dig gode og pålidelige svar i løbet af et øjeblik 24 timer i døgnet 365 dage om året. Den teknologi er nu mulig med vores AI Agent”, fortæller Søren Toft Joensen, partner og CCO i Twoday Kapacity i meddelelsen.

Også Cognizant

Samtidig meddeler Cognizant også i en pressemeddelelse, at selskabet har lanceret Cognizant Neuro AI-platform for at hjælpe virksomheder med at implementere generativ AI i stor skala.

"Det bliver hurtigt klart, at virksomheder må omfavne AI uden en forsinkelse af deres konkurrencedygtighed," siger Prasad Sankaran, EVP for Software and Platform Engineering hos Cognizant i meddelelsen og fortsætter:

"Dette er et spændende øjeblik, hvor Cognizants Neuro AI-platform går ud over proof of concept og sigter mod at fremskynde implementeringen af AI-applikationer i stor skala, øge ROI-potentialet, minimere risici og opnå bedre forretningsløsninger hurtigere."