IBM’s topchef, Arvind Krishna, har en klar besked til virksomhedens 260.000 ansatte: Hjemmearbejde kan skade din karriere.
Krishna advarer de ansatte om, at det bliver sværere for dem at rykke op i geledderne, hvis de arbejder hjemmefra.
Det skete i et interview med Bloomberg.
"Det er hårdt at være lede andre mennesker, hvis du arbejder hjemmefra, fordi når du leder mennesker, skal du være i stand til at se dem en gang imellem," lyder det fra topchefen.
"Det behøver ikke være hvert minut. Du behøver ikke fungere under de gamle ’jeg har øje på alle’-regler, men i hvert fald nogle gange," lyder det videre.
IBM har ellers profiteret enormt på, at andre virksomheders ansatte har benyttet virksomhedens hybrid cloud til netop at arbejde hjemmefra.
Selvom Krishna ikke vil tvinge medarbejderne til at møde op på kontoret, så lyder det, at de, der ikke gør det, vil møde udfordringer med at blive forfremmet – især til de førnævnte lederstillinger.
Stigende debat om hjemmearbejde
Der er en verden til forskel på, hvordan ledere og deres medarbejdere ser hjemmearbejde samt på fordele og ulemper ved hjemmearbejdet.
Det viser en undersøgelse præsenteret i Harvard Business Review.
I undersøgelsen er temperaturen blevet taget hos både medarbejderne og deres ledere, hvad hjemmearbejde angår. Både ledere og ansatte har fortalt om, hvad de mener, der er af fordele og ulemper ved denne fortsat nye arbejdsform.
Undersøgelsen viser en tydelig kløft mellem ledere og medarbejdere, når det kommer til arbejde hjemmefra.
Computerworld har tidligere talt med Henning Therkelsen, der er headhunter hos virksomheden TimeWork.
Ifølge ham er personalegoder altid sekundære i forhold til jobindhold, team og til kemi med den nærmeste leder.
Det betyder dog ikke, at et frynsegode som hjemmearbejde er uvæsentligt, har han tidligere forklaret.
"Det første, vi møder, og det, der egentlig spiller den største rolle i dag, er muligheden for hjemmearbejde. Det er simpelthen retten til nærmest selv at kunne bestemme omfanget af hjemmearbejde," fortæller han.
Han understreger, at det ikke er fordi, de ansatte ikke vil ind på kontoret, for det vil de fleste gerne. De vil bare gerne have retten til selv at kunne bestemme hvornår og hvor meget.
Det er ifølge ham den vigtigste og mest afgørende personalegode, danske arbejdsgivere kan bruge til at lokke nye it-ansatte til samt fastholde dem, der allerede arbejder der.
"Hvis folks præferencer for hybrid-arbejde ikke kan opfyldes, kan det godt få folk til at sige nej. Det kan godt være en deal-breaker."