Vil AI og robotter gøre vores liv bedre eller gå amok og gøre os alle til slaver?
Vil vi i fremtiden leve i en slags hyperrealistisk simulation – forudsat at vi ikke gør det allerede? Hvordan vil stat, virksomheder og kriminelle bruge og misbruge teknologien til belønning, udnyttelse og straf?
Det kan man naturligvis læse bunkevis af spekulationer om i et hvilket som helst medie.
Men man kan også nuppe et afsnit eller to af Netflix-serien Black Mirror, der gennem 22 episoder og en enkelt interaktiv film har været leveringsdygtig i bekymrende og deprimerende bud siden 2011.
Serien har dog holdt pause i fire år, blandt andet fordi skaberne var bekymrede for, at det alligevel ville være for hård kost for seerne at skulle bakse med en ny sæson midt under Covid-19.
Men til juni får sæson 6 altså endelig premiere.
Mange detaljer omkring Black Mirror er som vanligt ukendte på forhånd. Inklusive temaer, den præcise premieredato og antallet af episoder – om end der dog mindst skulle være fem. Følger serien sin vanlige form, vil hvert afsnit også fortælle en selvstændig, afsluttet historie.
Black Mirror har fået status som nyklassiker gennem sine skildringer af alt fra teknologisk og social isolation til sin grafiske gengivelse af en britisk premierminister, der af terrorister presses ud i en situation, han ikke er helt glad for.
Man kan rimeligvis heller ikke forvente, at den kommende sæson vil efterlade seerne med en lun, tryg og munter fornemmelse i maven.
Til gengæld vil kvaliteten af både manus og skuespil sandsynligvis være høj.
Gennem de foregående sæsoner har et stort antal kendte skuespillere og kulturpersoner deltaget, og i sæson seks vil man kunne møde Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault, John Hannah, Josh Hartnett og mange flere.