Artikel top billede

Bog: Så er det op på ølkassen og holde den næste keynote

Med den nye bog ”Vi er alle talere” kan den generte lære sig at holde et godt oplæg, mens de dygtige foredragsholdere får redskaber til at blive endnu bedre.

Nogle træder helt naturligt op på en scene foran hundredvis af mennesker, mens andre får ondt i maven ved den blotte tanke om at skulle tage ordet på et morgenmøde med kollegerne.

Men rutinerede foredragsholdere kan blive endnu bedre, og selv de mest generte kan lære sig at holde et engagereret oplæg, som andre lytter til.

I bogen ”Vi er alle talere - Redskaber til professionel formidling” giver skuespiller, præsentations- og talelærer Lisbeth Holdt Jørgensen råd og redskaber til begge dele.

Bogen handler både om det at holde oplæg for mange mennesker – herunder om at opnå og bevare kontakten til publikum – men også om at optimere brugen af stemmen i alle mulige andre sammenhænge. For eksempel under møder, i telefonen og hvor vi nu ellers kommunikerer mundtligt.

Samtidig får man undervejs råd om, hvordan man arbejder med kropssprog samt om, hvordan man redder en situation, hvor stemmen eller modet er ved at svigte.

Ofte fokuserer vi som talere eller oplægsholdere meget på, hvad vi helt præcis siger.

Men en god tale eller præsentation handler også om at have sig selv med og sørge for, at der er overensstemmelse mellem fremtoning og det talte ord.

Det beskæftiger bogen sig også med, ligesom man undervejs får nogle øvelser og metoder, der gør det lidt nemmere at holde tråden undervejs. Også når tilhørerne måske formaster sig til at komme for sent, afbryde eller på anden måde gøre et eller andet uventet.

Titel: Vi er alle talere - redskaber til professionel formidling / Forfatter: Lisbeth Holdt Jørgensen




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering