Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny åben standard skal gøre kampen mod cyberkriminelle mere effektiv

En række virksomheder er gået sammen om at skabe en open source-standard for, hvordan forskellige sikkerhedssystemer taler sammen. OCSF vil kunne gøre det hurtigere og nemmere at gardere sig mod cyberangreb.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En af de store udfordringer, når virksomheder forsøger at bygge et forsvar mod hackerangreb - for eksempel som det, der i denne uge har ramt 7-Eleven - er, at gode, tilgængelige værktøjer ikke taler samme sprog. Derfor vil en koalition af cybersikkerheds- og teknologifirmaer etablere en open source-standard, som kan nedbryde disse datasiloer.

Open Cybersecurity Schema Framework (OCSF) hedder projektet, og det blev lanceret på Black Hat-sikkerhedsmessen i Las Vegas, USA, for nylig.

OCSF-projektet er udtænkt og initieret af virksomhederne AWS (Amazon) og Splunk, og det bygger på ICD Schema-arbejdet udført i sikkerhedsselskabet Symantec.

Store aktører med i samarbejdet

OCSF støttes af en række stiftende medlemmer, i alt 15, herunder Cloudflare, CrowdStrike, DTEX, IBM Security, IronNet, JupiterOne, Okta, Palo Alto Networks, Rapid7, Salesforce, Securonix, Sumo Logic, Tanium, Trend Micro og Zscaler. Men fremover er andre selskaber velkomne til at slutte sig til organisationen og støtte dens arbejde.

Baggrunden for OCSF er, at det at opdage og stoppe nutidens cyberangreb kræver koordinering på tværs af cybersikkerhedsværktøjer, og det kræver, at data fra flere kilder skal arbejde sammen. Det koster betydelig tid og mange ressourcer.

OCSF skal levere en forenklet og leverandøruafhængig taksonomi, som skal hjælpe sikkerhedsafdelinger med nemmere at kunne analysere data uden først at skulle "oversætte" dem til egne standarder og procedurer.

Til alle applikationer

OCSF er en åben standard, der kan anvendes i ethvert miljø, til alle applikationer og af alle løsningsudbyder og passer til eksisterende sikkerhedsstandarder og -processer, oplyser OCSF i en meddelelse.

Efterhånden som udbydere af cybersikkerhedsløsninger inkorporerer OCSF-standarder i deres produkter, skulle normalisering af sikkerhedsdata blive enklere og mindre byrdefuld for sikkerhedsteams.

Brug af OCSF som fælles platform vil gøre det muligt for sikkerhedsfolk at øge fokus på at analysere data, identificere trusler og forsvare deres organisationer mod cyberangreb i stedet for at bruge megen tid på at få forskelligartet teknologi og standarder til at arbejde sammen, forklarer folkene bag projektet i en meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere