Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Techsmarte møbler gavner miljøet

Takket være en NFC-chip bygget ind i Wehlers nye møbler, kan ejeren se, hvor plastmaterialet er samlet op, hvornår stolen er produceret, og hvornår den blev solgt. Det gør den bæredygtige mere transparent for køberen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Wehlers ECO-system er et nyt koncept, som for første gang giver danske forbrugere fuld indsigt i møblets historik. ECO-system består af en chip, som er monteret i møblet. Ved at anvende NFC-funktionen i en mobiltelefon får du adgang til en unik webside med en række oplysninger om præcis den stol, du har købt.

Wehlers møbelkollektion er lavet af recirkulerede materialer. Eksempelvis er sæde og ryg på R.U.M stolen lavet af 96 procent fiskenet, der er samlet ind i verdenshavene og R.U.M. Original E-affald har sæde og ryg af 96 procent genanvendt affald fra elektronikindustrien.

Se møblets historik

Med Wehlers ECO-system kan du se, hvor plastmaterialet i netop den stol, du sidder på, er samlet op - og hvornår. Du kan se, hvornår stolen er produceret, og hvornår den blev solgt. Hvis du sælger stolen, kan du overføre ejerskabet til den nye ejer, og dermed kan du følge din stols historik og den bæredygtige rejse, den gennemgår.

“Wehlers Eco-system giver køberen en indsigt i deres møbel, som er helt enestående. I stedet for at tale om bæredygtighed for den samlede produktion, tager vi den cirkulære tanke til et nyt niveau, hvor alle kan følge det enkelte produkt. Det er en unik dokumentation af vores mission: at genanvende, genbruge og reparere for at sikre, at det plast, vi samler ind, aldrig ender i havene igen,” siger stifter af Wehlers Henrik Holm.

En sideeffekt af Wehlers ECO-system er derfor, at din stol har en indbygget tyverisikring, fordi du med din mobiltelefon øjeblikkelig kan se, om sælgeren i virkeligheden er ejer af stolen - eller om der er tale om et kopiprodukt.

Sikrer transparens

Teknologien bag Wehlers ECO-system er skabt af den danske iværksættervirksomhed MiCollect, der udvikler teknologiske løsninger til en mere bæredygtig industri.

“MiCollect ønsker at sikre transparens på produkter, der kan understøtte øget genanvendelse og længere produktlevetider samt at undgå greenwashing. Løsningen, vi har skabt for Wehlers, er et bevis på dette. Fuld transparens for Wehlers R.U.M. stole, der netop er, som Wehlers siger: Et ECO-system, der fungerer og sikrer jordens ressourcer for fremtidige generationer. En cirkulær forretningsmodel,” siger direktør og medstifter af MiCollect Merete Skov Pedersen.

På nuværende tidspunkt er teknologien etableret på R.U.M-kollektionen, og den vil i løbet af den nærmeste fremtid blive udrullet til Wehlers øvrige produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere