Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Syv ud af ti webbaserede apps har sikkerhedsfejl

70 procent af de webbaserede applikationer, der kan knyttes direkte til open source-software, har mindst én sikkerhedsfejl, viser en ny rapport fra Veracode.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Næsten alle moderne webapplikationer er opbygget med brug af open source-software, hvor programmets kildekode er åben og dermed kan ændres af brugeren. Brugen af open source-software har mange fordele, men er også risikabelt viser en ny it-sikkerhedsrapport fra verdens førende, uafhængige app security-leverandør, Veracode.

I arbejdet med rapporten ’State of Software Security (SoSS) Open Source Edition’ har Veracode analyseret 85.000 webbaserede apps, hvor det viste sig, at 70 procent havde mindst én form for sikkerhedsbrist. Fejlbehæftede filbiblioteker ender ofte indirekte i koden, og næsten halvdelen af dem, der bruges i apps (47 procent), bliver trukket direkte ind i koden fra det første filbibliotek – og ikke af udvikleren.

”Det er stort set umuligt for programmører at udvikle webbaserede apps uden brug af open source-software. Men desværre har open source-software ofte overraskende mange fejl. Det handler derfor om at identificere, vurdere og udbedre hver enkelt fejl, når det påkræves,” siger Hans Bak, salgsdirektør for Norden og Benelux hos Veracode.

Tre udbredte sikkerhedsbrister

Veracodes undersøgelse viser, at det mest almindelige sikkerhedshul er cross-site scripting (XSS) – en sårbarhed på et website, der giver en angriber mulighed for at afvikle programkode på vegne af en anden bruger uden validering først. Faktisk identificerede Veracode XSS i næsten en tredjedel (30 procent) af de analyserede open source-filbiblioteker.

Den næstmest udbredte brist er usikker deserialisering, hvor man konverterer fra et format tilbage til den oprindelige datastruktur, som opstår i knap en fjerdedel (23,5 procent) af de webbaserede apps. Dernæst kommer Broken Access Control, det vil sige adgang til en uautoriseret funktionalitet eller data, hvilket er gældende i en femtedel af tilfældene (20,3 procent).

Sikkerhedsopdateringer er nødvendige
Der er dog håb forude, når det kommer til at udpege disse sårbare områder. I undersøgelsen viser Veracode nemlig, at langt størstedelen (75 procent) af sikkerhedshullerne kan rettes ved hjælp af forholdsvis enkle sikkerhedsopdateringer.

”De fleste rettelser er relativt enkle. Udviklere producerer jo store mængder kode, men hvis de er opmærksomme på og anvender rettelser og sikkerhedsopdateringer korrekt, kan risikoen for sikkerhedsbrist forholdsvis enkelt reduceres,” siger Hans Bak fra Veracode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere