Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: JBL Tuner XL: Tag DAB- radioen med dig

Med JBL Tuner XL får du en kraftfuld bærbar-højttaler, der også kan spille DAB og FM-radio.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der stadig noget særligt over at tænde radioen og lade veltilrettelagt indhold flyde ud i rummet uden at tage stilling til en uendelighed af streaming-baseret lyttemateriale. Med Tuner XL får du en vaskeægte radio med både FM og DAB+, som du kan tage med dig, hvor som helst.

Batteriet holder den kørende 15 timer på en opladning. En IP7-certificering sikrer, at den tåler vandsprøjt.

Den vejer lidt, men er simpel og stilren i sit sorte afrundede design.

Fin allround-løsning

I øverste del er et simpelt LCD-display, der viser kanaler og anden info, bagpå er en udtrækkelig antenne og i toppen er to drejehjul til lydkontrol og tuning af kanaler. I midten af den sidste sidder en knap til automatisk kanalscanning og nedenfor er fem preset-knapper, hvor du kan gemme dine yndlingskanaler. Foruden en knap til at vælge mellem DAB+ og FM er der en Bluetooth-knap. Hold den inde for at parre enheder trådløst.

Der er god kraft i lyden. Højttaleren er ikke bare til afdæmpet tale. Den når også bredt nok ud i frekvensspektret til at yde retfærdighed til musik.

Tuner XL er således en fin løsning, både som allround-højttaler i køkkenet eller som transportabel lydenhed til haven eller strandturen.

Pris: 1.199 kroner

Bedømmelse: 4/6 stjerner