Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Technics lancerer prisvenlig pladespiller med stærk teknologi

Den nye Technics SL-100C er stort set identisk med den populære SL-1500C, blot har man droppet RIAA-forstærker og præmonteret en billigere pickup, så der er rig mulighed for selv at skræddersy sit eget setup.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den nye Technics SL-100C er stort set identisk med den populære SL-1500C, blot har man droppet RIAA-forstærker og præmonteret en billigere pickup, så der er rig mulighed for selv at skræddersy sit eget setup

Technics SL-1500C er blevet lidt af en moderne klassiker. Det er svært at finde en bedre løsning, hvis man ønsker en nem pladespiller til stuen, der koster under ti tusind kroner. SL-1500C kommer med indbygget RIAA-forstærker og en anstændig pickup i form af Ortofon 2M Red. Det betyder at du uden videre kan koble den på dit anlæg.

Mange foretrækker dog selv at vælge RIAA-forstærker og pickup. I det fælde kan Technics SL-100C være en mere oplagt og prisfornuftig løsning. Her får du en pladepladespiller, der grundlæggende er identisk med SL-1500C. Den kommer blot uden RIAA-forstærker og med en billigere pickup. Man har præmonteret en Audio-Technica AT-VM95C, som faktisk er en særdeles udmærket pickup, prisen taget i betragtning (den koster omkring 300 kroner), men som også udmærker sig ved at kunne opgraderes til et ret højt niveau, blot ved at skifte nålen. Derved får du et mere alsidigt udgangspunkt til en betydeligt lavere pris.

Teknologi fra topmodellerne

Som stort alle nyere Technics-pladespillere er det tale om en direkte drevet model. De teknologier, der er udviklet i forbindelse med den aktuelle topserie SL-1200 og den avancerede SL-1000R-model, er anvendt med rund hånd i Technics SL-100C.

Den kerneløse motor skal sikre stor rotationsnøjagtighed og optimal kontrol for inertimassen i den to-lagsstrukturerede pladetallerken, der består af aluminium og et specialmateriale af ABS blandet med glasfiber. Under tallerkenen er en gummi og fjederkonstruktion, som eliminerer såvel uønsket resonans som den rotationsuregelmæssighed, der kaldes cogging.

Tonearmen er en universel S-formet tonearm med statisk balance, som vi kender fra mange Technics-klassikere. Højden kan let justeres inden for et interval på 6 mm, hvilket muliggør brug af mange forskellige typer pickups.

Simpel betjening

Modsat de mere avancerede DJ-afspillere, som eksempelvis den evige klassiker SL-1210, er afspilnings-funktionerne holdt til et minimum, så betjeningen er så nem og brugervenlig som mulig.

Technics SL-100C.

Med auto-liftfunktionen hæves pickup´en automatisk, når den til når til enden af pladen. Dette forhindrer unødigt slid på dine vinylplader og din nål. Auto-liftfunktionen er indlejret i grunddelen af tonearmen. Dermed er der ingen vibrationspåvirkning af tonearmens bevægelse.

Technics SL-100C er på markedet nu og koster 6.999 kroner.

Læs også:

https://www.altomdata.dk/skrottet-vinyl-skaber-musik-igen-danske-aiaiai-laver-hovedtelefoner-af-gamle-plader/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere