Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hvis pattegrise kunne elske AI ville de sikkert gøre det

Den danske virksomhed PorcoVision tilbyder nu en kameraløsning, som ved hjælp af kunstig intelligens kan realtidsovervåge fødslen af grise og advare om problemer.

Af Mette Eklund Andersen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En landmands opgaver er mange, så den enkelte landmand kan ikke overvåge sin grisebestand døgnet rundt. For at løse problemet med dødsraten hos nyfødte grise har tre danske iværksættere skabt virksomheden PorcoVision, der med brug af kunstig intelligens har til formål at redde pattegrise ved fødslen og i sidste ende skabe større omsætning for landmændene. Pattegrise ville utvivlsomt være meget taknemmelige over for denne form for AI, hvis de ellers var i stand til det.

PorcoVision består af kameraer, der i real-time kan overvåge de søer, der skal fare, og med kunstig intelligens kan systemet registrere, hvor lang tid den pågældende so er om at føde. Hvis tidsintervallet mellem fødslen af hver gris bliver alarmerende, giver den besked på landmandens mobiltelefon.

Udtaget til europæisk accelerationsprogram

Det nye system er så god en idé, at PorcoVision er blevet udtaget til en plads i det europæiske accelerationsprogram for robotteknologivirksomheder ved navn RobotUnion, der skal støtte og finansiere projekter inden for europæisk robotindustri. EU’s robotprogram bliver i Danmark repræsenteret af MADE, Teknologisk Institut og Odense Kommune, og RobotUnion modtog 226 ansøgninger i den anden runde af ansøgningsprogrammet. Her var Porcovision en af de 44 virksomheder, der er udvalgt til at gå videre.

Faglig leder fra Teknologisk Institut, Thomas Sølund, glæder sig over det høje niveau i ansøgninger og udtaler i en pressemeddelelse.

”Det har været ansøgninger af rigtig høj kvalitet, vi har set i den her ansøgningsrunde, og feltet har været enormt stærkt. Det vidner om, at der generelt er flere og flere robot-startups i Europa, der gør det virkelig godt.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere