Af Peter Hyldahl, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Huaweis Mate 10 Lite er en gennemført og meget velfungerende smartphone, som ikke koster en formue. Og efter at have haft den i hænderne forstår vi godt, hvorfor den er en af de bedst sælgende smartphones i første halvår af 2018. For den spiller bare!
Så snart fingeren rammer skærmen, reagerer telefonen, og vi er ikke på noget tidspunkt i testen i tvivl om, at den indbyggede Cortex-processor fungerer godt. Der er kun indbygget 4 GB ram, som håndterer systemet (ikke at forveksle med de 64 GB lager), men vi oplever aldrig telefonen som træg. Det er tegn på, at den er skruet rigtigt godt sammen – elektronik og styresystem danner det perfekte par.
Som hos en del konkurrenter efterhånden har Huawei placeret fingeraftrykslæseren på bagsiden. Det er en god løsning. For man kan nemt åbne telefonen, og man kan på den måde designe en ret kompakt smartphone med stor skærm.
Skærmen er god – rigtig god endda. Den har omtrent samme detaljering som den fine testdeltager fra Asus. De har da også cirka samme pixeltæthed.
Du kan let skifte mellem forskellige tastaturer, så du for eksempel har et taltastatur øverst. Det kan du også med andre smartphones, men her kan du overraskende let ramme de virtuelle taster ret præcist. Det fortæller meget om, hvor godt den trykfølsomme overflade på den 5,9" store skærm er opbygget i forhold til antallet af trykpunkter og præcisionen af disse. Godt gået!
Batteriet holder ganske længe, når man tænker på, hvor stor en skærm, Mate 10 Lite har. En stor skærm sluger som bekendt meget strøm, men her holder batteriet nemt liv i mobiltelefonen en hel dag med fuld skrue på alle funktioner. Hvis du bruger mobiltelefonen som de fleste, kan du regne med, at den holder sig kørende et par dage, før du skal til at finde en stikkontakt.
Godt i halvmørke
Som vi efterhånden er vant til fra Huawei, er kameraet godt. Det 16 megapixel store kamera har en god autofokusfunktion og går helt ned til blænde 2.0, hvilket betyder, du kan tage billeder i halvdårlig belysning uden at skulle aktivere blitzen. Kameraet har en svag tendens til manglende fokusering i højt, direkte sollys.
Det er mobilkameraet dog ikke ene om. Det er helt almindeligt, og lige netop på dette punkt skal du op i dyrere modeller for at slippe for problemet. Men når alt er målt og vejet, så oplever vi Mate 10 Lite som en gennemsolid og samtidig meget nydelig mobil.
Den har måske ikke helt den samme lækkerhed som dyrere modeller. Men punkt for punkt matcher den fint smartphones, som koster betydelig mere, på ren performance. Så ingen tvivl om, at vi her har testens bedste køb.