Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kompakt systemkamera med stil og power

Lumix GX9 er lille, lækkert og samtidig spækket med fototeknik af fineste klasse.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vil du have førsteklasses foto i kassen og professionel kontrol med kameraet, uden at slæbe rundt på en stor klods af et fotografiapparat, så kunne Lumix GX9 meget vel være sagen.

Det nye kamera, som Panasonic netop har lanceret, giver dig nemlig alt man almindeligvis forventer af et kamera i den høje klasse, men i en kompakt krop, der er nem at have med på gaden eller ferieturen.

Stor fleksibilitet

Vi fik et førstehåndstryk ved lanceringen tidligere på ugen, og kan konstatere at der er tale om et virkelig veldesignet kamera, som ligger godt i hånden. Den elektroniske sørger kan vippes 80 graders for mere fleksibilitet, og der er desuden en vipbar touchskærm, som gør det nemt at tage selfies eller skyde fra hoften. Dertil får du også et godt udvalg af fysiske kontrolknapper.

Stærk billedteknik

GX9 er forsynet med den samme 20,3 megapixel Digital Live MOS sensor uden low pass filter, som man finder i Panasonics topkamera Lumix G9. Den får hjælp af en Venus billedprocessor samt en stærk fem-akset Dual I. S. billedstabilisering, som sikrer et minimum af sløring.

Kameraet leverer hurtig DFD-baseret autofokus på 0,07 sekunder og er i stand til at skyde kontinuerlige stillbilleder med en hastighed på 9 fps ved AFS og 6 fps med AFC. Du får desuden avancerede funktioner som øje-genkendelse samt Post Focus, så du kan vælge hvor du vil stille skarpt efter billedet er taget. 

Den velkendte 4K-funktion, hvor du kan pille 8 megapixel stillbilleder ud af ud af en video ved 30 fps er også tilgængelig, og når det gælder filmoptagelse, er GX9 i stand til at levere 4K-videoer i et bredt udvalg forskellige formater. 

Både Wi-Fi og Bluetooth

Du kan oprette trådløs forbindelse til din smartphone for at overføre billeder eller fjernstyre kameraet, ikke blot Wi-Fi mens også Bluetooth, så forbindelsen bibeholdes, og du undgår at skulle koble af og på hele tiden.  

Som de øvrige systemkameraer i Lumix-serien er GX9 baseret på Micro Four Thirds-standarden, så du har mulighed for at anvende et væld af objektiver fra både Panasonic og andre producenter.

Lumix GX9 er på markedet i nærmeste fremtid. Prisen for huset alene bliver 6.999 og kameraet kommer desuden til salg i kits med forskellige objektiver. 

Panasonic Lumix GX9 kit. Panasonic Lumix GX9 kit.



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere