Systematic: 20-årig vækstrække brudt

Det århusianske it-lokomotiv Systematic bryder med næsten 20 års uafbrudt vækst og melder om faldende omsætning. En hovedrolle i en leverance til et NATO-system glippede, og 28 mand mistede jobbet. Selskabet er tilbage på sporet i kommende regnskabsår, melder direktør og stifter Michael Holm.

For 19. gang har det århusianske softwarefirma Systematic aflagt regnskab. For første gang i selskabets historie står der minus foran udviklingen i omsætningen.

Selskabet havde set sig selv i en hovedrolle i en leverance af et større NATO-system. Ordren glippede, 28 mand stod i januar uden arbejde og fik en fyreseddel.

- Vi satsede på en enkelt hest, som ikke vandt. Øv, kan vi så sige, men mere er der sådan set ikke i det, siger selskabets administrerende direktør, Michael Holm.

Hesten var i dette tilfælde et større selskab, der stod i spidsen for det konsortium, som Systematic havde satset på løb med ordren.

Den ene ordre var ifølge Michael Holm af en sådan størrelse, at den vælter læsset og forstyrrer selskabets ellers ubrudte vækstrække.

Modgang styrker

Systematic har dog stadig sorte tal på bundlinjen. Direktøren nærer absolut ingen bekymring for, at seneste regnskab danner præcedens for selskabet.

- Vi har været kanon-heldige i 20 år, hvor det bare er gået fremad. Nu er vi i en bølgedal, men vi er ikke på vej ned af bakke. Vi er ved at arbejde os op igen, siger Michael Holm.

Systematic har ifølge Michael Holm lært en lektie i, hvordan selskabet fremover skal sikre sig ordrerne på de internationale forsvars-systemer.

Systematic Software Engineering A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/20042002/2003
Omsætning219,1234,6
Resultat af primær drift (EBIT)5,735,0
Resultat før skat 5,234,3
Resultat4,324,3
Egenkapital49,656,0
Antal ansatte363344
Om hvordan konsortier skal sættes sammen, hvordan rollefordelingen skal være, og hvordan man påvirker processen.

Systematic vil fremover stå stærkere, mener direktøren, også i takt med, at der fra EU's side bliver blødt op på de ellers meget nære nationale bånd mellem ordregiver og leverandør, når der er national sikkerhed på spil.

- Vi er vant til at konkurrere, det er de ikke i de andre lande. Så der står vi stærkere, siger Michael Holm.

Skruer op for salg

Direktøren forventer, at Systematic igen vil være tilbage på sporet med vækst i såvel omsætning som indtjening i regnskabsåret 2005/2006.

Dels med erfaringen i bagagen, dels med en intensiveret salgsindsats i bestræbelserne på at få en bredere og mere international ordreindgang.

Udover projektopgaver til forsvaret har Systematic blandt andet også et solidt ben inde i sundhedssektoren.

Systematic har således del i udviklingen af elektroniske patientjournaler til Århus Amt. Også Sønderjyllands og Ringkøbing amter er kunder på selskabets elektroniske patientjournaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere