Trimmet ERP-hus mærker medvind

Svenske IBS mærker medvind på det danske ERP-marked. Flere års stramninger efterlader en veltrimmet organisation uden overflødigt sul på kroppen, hvor medvinden med det samme slår igennem på bundlinjen, mener direktøren for IBS i Danmark.

Den svenske ERP-koncern IBS er i fremgang på det danske marked.

Der er ifølge direktør Allan Rotheisen igen lyst til investeringer i markedet. Det mærkede IBS specielt i andet halvår af 2004, og det slår igennem på bundlinjen.

IBS har siden begyndelsen på it-branchens nedtur i 2000 skåret til og trimmet i den danske organisation.

- Vi er efterhånden en top-tunet organisation, som ikke har ret overflødigt meget fedt. Når man så rammer et opsving, som jeg føler, vi gjorde i andet halvår af 2004, så rykker det i resultaterne lige med det samme, siger administrerende direktør Allan Rotheisen fra IBS i Danmark.

Tjener nu penge

Internationalt har koncernen tabt en enkelt procent i omsætning fra 2003 til 2004. Omsætningen er i niveauet lidt under to milliarder kroner.

Men på dansk grund vokser omsætningen cirka 10 procent til 116 millioner kroner.

Stigningen i omsætning er blandt andet hentet på aftaler med R98, Bavarian Nordic, Hydro-Texaco og Brandtex.

Indtjeningen er samtidig forbedret i Danmark fra et minus på omkring de tre millioner kroner i 2003 til positive 3,8 millioner kroner i 2004.

Moderselskabet henter tilsvarende et positivt resultat resultat hjem, men på mere beskedne 23,5 millioner kroner set i forhold til den to milliarder kroner store omsætning.

IBS udvikler og markedsfører ERP-systemet ASW, der primært fokuserer på supply chain management.

2005 bliver bedre

De foreløbigt gode tegn efterlader overordnet en meget optimistisk direktør.

- Der er ved at komme gang i markedet. Jeg tror på, at vi får et endnu bedre 2005 end 2004. Vi er begyndt at ansætte igen, og jeg fornemmer generelt langt mere optimisme i branchen, siger Allan Rotheisen.

Han forventer i 2005 en forbedring af indtjeningen med omkring 50 procent samt ansættelse af 10 til 15 procent flere folk. IBS har i øjeblikket 120 medarbejdere i Danmark.

Til trods for optimismen vil der dog ikke blive tale om overilede investeringer og ansættelser, understreger direktøren.

- Vi vil fortsat køre en stram omkostningsstyring for at være sikre på, at det nu er et opsving, der har bidt sig fast og ikke bare en kortvarig engangsfornøjelse. Men jeg tror på det, også på længere sigt, siger Allan Rotheisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere