Den svenske ERP-koncern IBS er i fremgang på det danske marked.
Der er ifølge direktør Allan Rotheisen igen lyst til investeringer i markedet. Det mærkede IBS specielt i andet halvår af 2004, og det slår igennem på bundlinjen.
IBS har siden begyndelsen på it-branchens nedtur i 2000 skåret til og trimmet i den danske organisation.
- Vi er efterhånden en top-tunet organisation, som ikke har ret overflødigt meget fedt. Når man så rammer et opsving, som jeg føler, vi gjorde i andet halvår af 2004, så rykker det i resultaterne lige med det samme, siger administrerende direktør Allan Rotheisen fra IBS i Danmark.
Tjener nu penge
Internationalt har koncernen tabt en enkelt procent i omsætning fra 2003 til 2004. Omsætningen er i niveauet lidt under to milliarder kroner.
Men på dansk grund vokser omsætningen cirka 10 procent til 116 millioner kroner.
Stigningen i omsætning er blandt andet hentet på aftaler med R98, Bavarian Nordic, Hydro-Texaco og Brandtex.
Indtjeningen er samtidig forbedret i Danmark fra et minus på omkring de tre millioner kroner i 2003 til positive 3,8 millioner kroner i 2004.
Moderselskabet henter tilsvarende et positivt resultat resultat hjem, men på mere beskedne 23,5 millioner kroner set i forhold til den to milliarder kroner store omsætning.
IBS udvikler og markedsfører ERP-systemet ASW, der primært fokuserer på supply chain management.
2005 bliver bedre
De foreløbigt gode tegn efterlader overordnet en meget optimistisk direktør.
- Der er ved at komme gang i markedet. Jeg tror på, at vi får et endnu bedre 2005 end 2004. Vi er begyndt at ansætte igen, og jeg fornemmer generelt langt mere optimisme i branchen, siger Allan Rotheisen.
Han forventer i 2005 en forbedring af indtjeningen med omkring 50 procent samt ansættelse af 10 til 15 procent flere folk. IBS har i øjeblikket 120 medarbejdere i Danmark.
Til trods for optimismen vil der dog ikke blive tale om overilede investeringer og ansættelser, understreger direktøren.
- Vi vil fortsat køre en stram omkostningsstyring for at være sikre på, at det nu er et opsving, der har bidt sig fast og ikke bare en kortvarig engangsfornøjelse. Men jeg tror på det, også på længere sigt, siger Allan Rotheisen.