Sun fyrer flere i sin softwaredivision

Sun Microsystems skærer endnu hårdere ind til benet og fyrer igen. Nedskæringerne sker i software-divisionen. I januar lancerede Sun ny strategi, da selskabet inledte processen med at lægge styresystemet Solaris ud som open souce.

Antallet af fyringer hos Sun Microsystems vokser støt, skriver News.com.

I april sidste år meddelte den amerikanske software-gigant, at medarbejderstaben ville blive reduceret med 3.300 medarbejdere.

I oktober blev antallet forhøjet til 3.500, og her fire måneder senere er tallet forhøjet med ekstra 100 til 3.600.

Fyringerne sker i Suns software-division, men selskabet afviser, at det kommer til at gå ud over selskabets forpligtelser over for kunderne.

Sun Microsystems har over længere tid haft svært ved at skabe stabil vækst i omsætningen.

Ondt i omsætningen

Sun fik i seneste kvartal et overskud på 105 millioner kroner. En klar forbedring i forhold til et underskud på næsten 700 millioner kroner i det tilsvarende kvartal året før.

Men omsætningen følger ikke med. Den dykkede i samme kvartal 1,6 procent til knap 16 milliarder.

Som en del af planerne for at bringe Sun tilbage i de prominente rækker har Sun i januar lanceret selskabets Opensolaris-program.

Sun har frigivet 1.670 patenter til open source-miljøet, og inden udgangen af andet kvartal i år vil 10 millioner kode være frigivet..

Formålet er trække udviklerne væk fra styresystemet Linux og over til Suns platform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere