Kommuner vil have fælles borgerportal

Hvis det står til de danske kommuner, skal kommunernes egen borgerportal på internettet, Netborger.dk, udbygges til at være en samlet indgang for borgerne til alle offentlige myndigheder. KL vil i givet fald købe Netborger.dk ud af datterselskabet KMD. Og det er i orden, mener KMD. Men det bliver ikke billigt.

De danske kommuner vil have etableret en fælles hovedindgang på internettet til samtlige offentlige myndigheder i Danmark.

Kommunernes Landsforening, KL, opfordrer derfor regeringen til at indgå i et samarbejde med kommunerne om etablering, udvikling og drift af en fælles portal ? og gerne som et projekt, der bygger på videreudvikling af kommunernes nuværende borgerportal, Netborger.dk.

- Konkret agter KL at købe portalen netborger.dk af KMD og lægge den ind i et fællesoffentligt partnerskab, hvor portalen kan udvikles og gøres bredere, udtaler borgmester Erik Fabrin, formand for KL?s IT- og Erhvervsudvalg.

Portalen Netborger.dk er udviklet af og drives af kommunernes it-selskab, KMD.

Netborger.dk til salg

KL står dermed ikke umiddelbart med problemer med at erhverve portalen, da det er KL's eget datterselskab, der ejer den. Det bekræfter direktøren for KMD.

- Al den stund, at KL ejer os, har KL selvfølgelig noget at skulle have sagt. Men vi vil gerne støtte sådan et initiativ, og derfor vil vi også gerne sælge, siger Lars Monrad-Gyllling, administrerende direktør i KMD.

Hvad prisen i givet fald skal være, ved direktøren dog ikke.

- Vi skal have det, som er en rimelig pris, hverken mere eller mindre. Den vil blive værdisat som ethvert andet aktiv, men der er ikke noget tal på endnu, siger Lars Monrad-Gylling.

Ifølge KMD-direktøren er Netborger.dk klart den mest besøgte offentlige portal på internettet.

Han fremhæver desuden, at Netborger.dk har fungeret som løftestang for KMD's salg af it-løsninger til kommunerne.

KL fremhæver i sin begrundelse for at vælge Netborger.dk som afsæt for den fælles portal, at teknikken virker og er i anvendelse, at den er kendt, og at den er velfungerende.

- Dermed kan vi skabe en fællesoffentlig borgerportal uden at den offentlige sektor skal ud i et meget dyrt og omfattende projekt med etablering af en portal helt fra bunden, siger Erik Fabrin.

Støtte fra borgere

Ifølge KL er et flertal af borgerne også med på idéen. Det viser en spørgeundersøgelse, som Rambøll Management har udarbejdet for KL.

Forslaget er direkte en digital version af et af elementerne i regeringens strukturreform for kommunerne.

I henhold til strukturreformen, skal der oprettes servicecentre i kommunerne, hvor borgerne på én adresse kan henvende sig til hele den offentlige sektor.

På samme måde ser kommunerne fordele i, at borgerne også på nettet finder det offentlige på én og samme adresse.

KL's opfordring til samarbejde om en fælles offentlig portal er fredag sendt til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren samt videnskabsministeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere