Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund og Danske Populær Autorer har nu endeligt trukket sig selv og over 100.000 kroner fra musikkritiker-prisen Steppeulven. Nomineringen af Piratgruppen i kategorien 'Årets Idé' var mere end, hvad sammenslutningerne kunne godtage.
Derfor forsøgte organisationerne at opnå et forlig med Foreningen af Danske Musikkritikere, men forhandlingerne brød sammen, da de to parter ikke kunne blive enige om ordlyden i en fælleserklæring.
- Vi sprang fra forhandlingerne, fordi vi frit vil kunne skrive om, hvad vi vil, og ikke nødvendigvis har de samme holdninger, fortæller Janus Køster-Rasmussen.
Han er musikanmelder på dagbladet Politiken og har været med til at nominere Piratgruppen.
Piratgruppen er en dansk gruppe af personer, der støtter ulovlig piratkopiering af film og musik.
- Vi går ikke ind for piratkopiering. Men Piratgruppen påpeger nogle ting, såsom at Antipiratgruppen har en måde at arbejde på, der nærmest bøjer nogle grundlovssikrede rettigheder, siger han.
Janus Køster-Rasmussen nævner som eksempel, at Antipiratgruppen i vid udstrækning er med til at sikre beviser, når gruppen laver en razzia.
- Jeg kan godt forstå, at organisationerne bliver sure. Men vi troede, at de som sponsor brugte armslængdeprincippet for ikke at blive part i sagen, siger en lidt skuffet Janus Køster-Rasmussen.
Prisoverrækkelsen løber dog som planlagt af stablen den 27. januar. FDM har fået nogle ekstra penge af en anonym sponsor. Det drejer sig om over 100.000 kroner, der skal dække det hul, der kom, da organisationerne trak sig.
- Vi er på musikkens side. Vi betaler for eksempel de musikere, der spiller til overrækkelsen, og det kender jeg ikke andre prisuddelinger, der gør, slutter han.