Hovedstadens it-væksthus taler århusiansk

Alexandra Instituttet, Århus Forskerpark og Symbion får 25 millioner kroner til opbygning og drift af et københavnsk it-væksthus. Ingen andre bød på væksthuset, der flytter sammen med it-universitetet.

Århusianerne kommer til at dominere opbygningen og driften af et it-væksthus i København. Konsortiet, der vandt bevillingen på de 25 millioner kroner, består af Alexandra Instituttet i Århus og Århus Forskerpark samt den københavnske forskerpark Symbion.

Beslutningen fulgte en udbudsforretning, som Videnskabsministeriet (VTU) og Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) stod bag. VTU bidrager med 20 millioner kroner, og HUR med de resterende fem millioner kroner.

? Vi fik kun et bud, oplyser vicedirektør i Videnskabsministeriet Hans Müller Pedersen.

? Principielt synes jeg, at konkurrence er godt, og derfor ville det have været godt, om andre bød ind. Men det konsortium, der fik aftalen, rummer nogle af de kompentencer, vi gerne ville have, så det er med tryghed, vi indgår aftalen, tilføjer vicedirektøren.

Hos it-Universitetet
it-væksthuset etableres på femte sal i bygningen, som staten byggede til it-universitetet, der kun lejer de nederste fire etager. Formålet med væksthuset er ? sammen med it-universitet ? at få skabt et miljø i Ørestaden, der skal styrke iværksætteriet i hovedstaden og fremme spinn off fra regionens universiteter.

Fraværet af flere sjællandske aktører i udbudsforretningen bekymrer ikke it-Universitetets forskningschef Jørgen Staunstrup.

? Vi er utroligt glade for at få styrket relationerne til Århus-miljøet, som vi i øvrigt allerede samarbejder med på flere fronter. Der er også en række ting, vi gerne vil være med til at lave, siger Jørgen Staunstrup.

Allestedsnærværende Alexandra
Med bevillingen har Alexandra Instituttet fået endnu en fjer i hatten. Det århusianske forskningsmiljø fremhæves gang på gang for sit brobygningsarbejde mellem universitetsforskere og erhvervsliv.

Alexandra Instituttet er blevet en slags erstatning for Center for it-forskning, der også havde Århus som omdrejningspunkt. Centret fik oprindeligt 131 millioner at gøre godt med over fire år, og høstede megen ros for den brobygning, der fandt sted i perioden. Men bevillingen til en forlængelse af centrets levetid lød kun på 35 millioner kroner til tre år, hvilket fik centrets bestyrelse ? flere kendte erhvervsfolk ? til at gå af.

Instituttet, der har flere af landets største private virksomheder i ryggen, har fået økonomisk medvind. Både Århus Amt og Århus kommune har været gavmilde ligesom Videnskabsministeriet, der flere gange har bidraget med millioner. Centret har også evnet at blive deltager i et EU-projekt til mange millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere