Artikel top billede

(Foto: Alexey Larionov/Unsplash)

Microsoft vil give indrømmelser for at undgå EU-indblanding i opkøb

EU undersøger Microsofts opkøb af Activision Blizzard, og nu vil Microsoft tilbyde aflad for at komme myndighederne i forkøbet.

Microsoft vil nu komme med et tilbud til EU og konkurrenterne – primært Sony – i løbet af de kommende uger, efter EU er gået ind i opkøbet af Activision Blizzard.

Det proaktive tiltag sker for at undgå indvendinger fra myndigheder.

Det skriver Reuters.

Microsoft har efter udmeldingen om opkøbet af spilselskabet til en værdi af 69 milliarder dollar haft sit hyr med konkurrencemyndigheder.

Derfor tilbyder tech-giganten nu en løsning, som hovedsageligt består af en 10-årig licensaftale til Sony vedrørende brug af indholdet til Activision Blizzards spilindhold, skriver mediet.

Besvær med myndigheder og konkurrenter

Særligt de engelske og brasilianske myndigheder har været hårde, selvom sidstnævnte dog endte med at give efter. Men så meldte EU ud tidligere på måneden, at man ville gå ind og undersøge handelen for at være konkurrenceforvridende.

Når de forskellige myndigheder undersøger sådan en sag, udspørger de særligt konkurrenterne på markedet om handelen, og her har Playstation-ejeren Sony især været åbne om sin utilfredshed.

Dette kommer af, at Microsoft allerede ejer Xbox, og hvis tech-giganten også får ejerskab over Activision Blizzard, som er en af de store spilproducenter, frygter Sony, at Playstation vil miste indholdet fra Activision Blizzard, hvilket blandt andet indbefatter Call of Duty.

Dette har ført til flere diskussioner i medierne. Men Microsoft har dog affejet Sonys bekymringer med argumentet om, at det er Sony, som er markedsleder.

"Sony, som brancheleder, siger, at det er bekymret for Call of Duty, men vi har sagt, at vi er forpligtet til at gøre det samme spil tilgængeligt på samme dag på både Xbox og PlayStation. Vi ønsker, at folk skal have mere adgang til spil, ikke mindre," har Brad Smith, som har titlen president og vice chair hos Microsoft, tidligere ytret.

Den nye aftale på 10 år er den længste, som har været på bordet indtil videre. PlayStations CEO, Jim Ryan, har tidligere fortalt, at Microsoft havde tilbudt tre år, men det blev senere korrigeret af Microsoft.

Nu må tiden vise, om Microsofts indrømmelser er nok for EU, som skal tage stilling til sagen inden 11. april. Sony har ikke ønsket at kommentere overfor Reuters.

Microsofts topchef, Satya Nadella, har dog tidligere været ude at sige, at han er sikker på at opkøbet går igennem.

Microsoft har også et par EU-sager på bordet for tiden.

Udover denne er EU begyndt at skrue op for granskningen af Microsoft Teams i forhold til konkurrenceforvridning efter en klage fra Slack, og derudover har en række cloud-udbydere klaget til EU-kommissionen over Microsofts cloud-licenser.



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering