Artikel top billede

Netflixdrama om kannibalistisk seriemorder med visse frihedsgrader

“Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” er et suverænt krimidrama, men får også kritik for undertiden at smøre lovligt tykt på.

Da en ung mand blev bortført i 1991 – men undslap og tilkaldte politiet – fik ordensmagten lidt af en overraskelse, da de trængte ind i bortførerens lejlighed og anholdt beboeren.

Hos 31-årige Jeffrey Dahmer fandt de en del menneskelige kropsdele i køleskab og fryser, heriblandt fire afskårne hoveder. Det stod hurtigt klart, at man nærmest ved et tilfælde var snublet over en seriemorder.

Historien om Jeffrey Dahmer rummer alle de elementer, som gør film og bøger om blodig kriminalitet populære og en hel del mere.

Dahmer nøjedes ikke med at tage livet af mindst 17 unge mænd, men fortærede dem også helt eller delvist. Han fastholdt desuden frem til sin død i 1994, at han ikke var sindssyg.

I disse uger er Netflix-serien ”Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” ikke overraskende blevet noget af streamingtjenestens mest populære indhold.

Den dramatiske produktion benytter sig udelukkende af skuespillere og gør sig store anstrengelser for at give seerne et indblik i hovedpersonens besynderlige psyke.

”Dahmer” er en grundlæggende fascinerende serie, der på fin vis kombinerer den dramatiske fortælling om et svært forstyrret menneske og hans gerninger med potentielt myndighedssvigt med visse racistiske undertoner.

For ifølge seriens skildring var politiet ikke tilstrækkeligt opmærksomme på at efterforske, hvor et stigende antal bortkomne og primært sorte mænd egentlig blev af.

Ligesom man angiveligt også overså andre signaler, som – hvis man havde taget dem mere alvorligt – muligvis havde gjort det muligt at pågribe Dahmer tidligere og forebygge uskyldige menneskers død.

Omvendt har serien også fået kritik for netop at overspille racekortet, for at tage sig lidt for mange kunstneriske friheder samt for at gøre visse omstændigheder og begivenheder omkring Dahmer mere dramatiske, end de faktisk var.

Desuden har flere familier til hans ofre ytret utilfredshed med, at producenterne har undladt at tage kontakt for at høre deres opfattelse af forløbet.

Hvilket man så måske kan have i baghovedet, når man sætter sig til rette med et lunt tæppe og popcorn for at se den i øvrigt velspillede historie om en af nyere tids mest mærkværdige og grusomme amerikanske seriemordere.

Se traileren til serien her.

Titel: Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story / Kan streames på Netflix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere