Facebooks moderselskab Meta er på vej med ansættelsesstop samt store besparelser på virksomhedens omkostninger.
Det sker, som følge af et fald i indtjeningen for den børsnoterede virksomhed, skriver Financial Times.
Det kommer i slipstrømmen af udmeldinger fra andre store virksomheder som Google og andre toneangivende it-selskaber, der træder på bremsen, når det gælder nyansættelser.
Det skyldes primært et usikkert marked, hvor udsigterne til økonomisk afmatning og endda recession har fået virksomhederne til at gentænke deres ansættelser og udgifter i det hele taget.
Der tages allerede hul på de nye tiltag fredag, hvor Facebook vil "holde pause med at lede efter kandidater og ikke længere vil give nogen tilbud, før fastfrysningen igen ophæves senere i år," lyder det i en intern meddelelse, der kommer fra virksomhedens personalechef Lori Goler.
I den interne meddelelse lyder det, at virksomhedens budget for 2023 vil være meget stramt på tværs af alle virksomhedens afdelinger.
Det vil dog fortsat være muligt for enkelte afdelinger at kunne vokse, hvilket skal være med til at sikre, at Facebook og både Instagram og Whatsapp, der begge hører under Meta, skal kunne levere det, de skal.
Tidligere på måneden kom det frem, at virksomheden har i sinde at skære 10 procent af alle omkostninger fra, da virksomheden ikke længere oplever nogen vækst og er ramt af massiv konkurrence fra andre medier.
Beskeden om nedskæringer kom allerede i juli måned, hvor stifteren af Facebook Mark Zuckerberg oplyste, at virksomheden vil arbejde på at bringe antallet af ansatte ned i det kommende år.
Facebook-CEO'en vil dog overlade det til lederne af afdelingerne, hvilke stillinger der skal skæres væk.
Udgifterne til tech-giganten er reduceret betragteligt gennem det seneste år.
I tredje kvartal af 2021 forventede man at have udgifter på mellem 688-733 milliarder, mens det tal nu er ændret til 643-665 milliarder i andet kvartal af 2022.
Konkurrence og er Metas største problem
Det er især konkurrence fra TikTok og blandt andet Apples nye indstillinger, der gør det muligt for brugerne at frabede sig at dele data med installerede apps, der har ramt Facebook hårdt.
Det sker efter, at tech-giganten havde kronede dage under corona-pandemien, hvor der var stor fremgang.
I februar i år oplevede Facebook for første gang sin 18-årige levetid, at der var antallet af brugere på det sociale medie var faldet.
Det betød, at Facebooks aktier styrtdykkede og værdien faldt med mere end 1300 milliarder kroner.