Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgenbriefing.
Dagens nyheder bliver leveret af Kristoffer Ingemand, og i dag kan du læse om datatilsynets nye cloud-spørgeskema, EG’s nye opkøb, Sonys salg af PS5-konsoller, en kryptoplatform i problemer og Microsofts nyeste miljøstatsning.
EG gennemfører opkøb af nyt selskab – og afnoterer det
EG-koncernen er kendt for at købe en del op, og nu har koncernen endeligt gennemført købet af den norske virksomhed Ørn Software Holding.
Det meddeler EG i en pressemeddelelse.
"Jeg er meget tilfreds med, at aktionærerne og myndighederne har godkendt handlen, og at vi nu kan starte samarbejdet med Ørn Softwares medarbejdere og kunder," siger Mikkel Bardram, CEO i EG i meddelelsen.
Ørn Software har 160 medarbejdere og har i de nordiske lande, herunder Island. Selskabet har en produktportefølje af SaaS-løsninger inden for ejendomsadministration, energi- og bæredygtighed, industrielt vedligehold og kvalitetskontrol.
Efter købet igangsætter EG en afnotering af Ørn Software Holding AS fra Euronext Growth Oslo.
Sony solgte 2,4 millioner PS5-konsoller i andet kvartal
Selskabet bag PlatStation, Sony, solgte i andet kvartal af i år 2,4 millioner PlayStation 5-konsoller.
Det skriver Thurrott.
Det er en stigning i forhold til de 2,3 millioner, der blev solgt samme kvartal sidate år. Selskabet forventer dog en lavere vækst i den kommende tid som følge af, at restriktionerne nu er væk de fleste steder.
Sony meddelte også ved sit regnskab, at selskabet har afsluttet sit køb på 3,6 milliarder dollar af spilstudiet Bungie, der ar skabt Halo- og Destiny-spillene.
Amerikanske myndigheder advarer kryptoplatform mod at vildlede kunderne
Amerikanske banktilsynsmyndigheder har beordret kryptoplatformen Voyager Digital, som i sidste måned indgik en konkursbegæring, til at stoppe med at fremsætte "falske og vildledende" påstande om, at dets kunders penge skulle være beskyttet af regeringen.
Det skriver Reuters.
Federal Reserve og Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) har sendt et brev til kryptoselskabet, hvor myndigheden udtrykker, at Voyager har vildledt kunder ved at hævde, at deres midler hos virksomheden ville være dækket af FDIC.
Kryptofirmaet er ikke vendt tilbage på Reuters henvendelse.
Microsoft vil satse på brintbrændselsceller
For at nå sit mål om en nettoudledning CO2 på nul eller minus i 2030 vil Microsoft satse på brintbrændselsceller.
Det skriver mediet Onmsft.
Microsoft begyndte at satse på proton exchange membrane (PEM) teknologi tilbage i 2013, og nu er det ved at betale sig.
Microsofts miljøchef Lucas Joppa forskning fandt ud af, at PEM-cellerne, der kombinerer brint og oxygen til kemisk reaktion, der producerer elektricitet, varme og vand uden partikler og ingen kulstofemission.
Desværre er teknologien endnu ikke i en skala, hvor det kan blive sat i spil på den helt store scene, men der bliver holdt skarpt øje.