Peter Perregaard begynder 1. december på et nyt kapitel i sit arbejdsliv, nemlig som partner og medejer af softwarehuset Cbrain. Firmaet, der har 18 ansatte, blev stiftet i 2002 af Per Tejs Knudsen, som også grundlagde Maconomy. Hvor meget Perregaard skyder ind i firmaet, ønsker han ikke at oplyse.
Den nye karriere som iværksætter indledes otte måneder efter, at Oracle bortviste Perregaard, der på daværende tidspunkt havde ansvaret for databaser og såkaldt middleware i Europa, Mellemøsten og Afrika. Bortvisningen gjaldt også salgsdirektør Jan Skelbæk og blev begrundet med regnskabsfusk foretaget, mens Perregaard stod i spidsen for det danske Oracle-selskab.
? Nu ved Oracle, at vi ikke som påstået havde skjult et bilag på en million kroner. Det er bevidnet af den involverede partner i Island, så det er lidt paradoksalt, at man fastholder bortvisningen, siger Peter Perregaard.
Afgørende for ham er at få en frikendelse for beskyldningerne sort på hvidt, samt en honorering af de aftaler, der er indeholdt i direktørkontrakten omkring afskedigelse.
Konsulentopgaver
Der gik kun kort tid efter bortvisningen, før Perregaard fik de første konsulentopgaver, og der har også været flere jobtilbud. Men gennem de sidste to måneder har han mest drøftet et potentielt partnerskab med Per Tejs Knudsen. I den forbindelse har Perregaard talt med flere af Cbrains kunder om deres holdning til selskabets teknologi og fremtid.
Blandt kunderne ses Carlsberg, Socialdemokratiet, SEAS Energiforsyning, Rallion og Sonofon Partner. Cbrain har trods sin unge alder kørt med overskud hele tiden, og der er ingen fremmed kapital i selskabet.
Softwareselskabet har specialiseret sig i at udvikle komponenter, der sammensættes til skræddersyede web-løsninger. Teknisk set baserer firmaet sig på data-udvekslingsformaet XML i en åben web-service-arkitektur (SOA ? Services Oriented Architechture).
At Perregaard fik lyst til at arbejde for et lille firma, skyldes konsulentopgaver i sådanne firmaer.
- Det er fascinerende, at man kan tænke højt i et par timer, og hvis ideerne ellers holder, så udfører man dem. Man skal ikke igennem uendelige politiske processer og udvalg, siger Perregaard, der foruden Oracle-topposterne også har internationale erfaringer fra IBM, hvor han sluttede som medlem af direktionen.
Ingen exit
? Jeg spurgte Per om, hvilke planer han havde for en exit, og han svarede, at der ingen planer var. Han bygger ikke op for at sælge, og det passer mig perfekt. Vi har en ambition om at opbygge et stort softwarefirma ? at gå hele vejen, siger Perregaard.
Han beskriver Per Tejs Knudsen som en blændende dygtig strateg og it-arkitekt. Strategisk ser de meget ens på sagerne, og Perregaard er stærk på salgssiden. Han skal også stå i spidsen for den daglige forretning i Danmark og for internationaliseringen.