Bortvist Oracle-chef går iværksættervejen

Mens Peter Perregaards advokater sender beviser for uretmæssig bortvisning til Oracles advokater, er hovedpersonen på vej ind i et helt nyt karrierespor. Perregaard er blevet partner og medejer af softwarehuset Cbrain, grundlagt af Maconomy-stifteren Per Tejs Knudsen.

Peter Perregaard begynder 1. december på et nyt kapitel i sit arbejdsliv, nemlig som partner og medejer af softwarehuset Cbrain. Firmaet, der har 18 ansatte, blev stiftet i 2002 af Per Tejs Knudsen, som også grundlagde Maconomy. Hvor meget Perregaard skyder ind i firmaet, ønsker han ikke at oplyse.

Den nye karriere som iværksætter indledes otte måneder efter, at Oracle bortviste Perregaard, der på daværende tidspunkt havde ansvaret for databaser og såkaldt middleware i Europa, Mellemøsten og Afrika. Bortvisningen gjaldt også salgsdirektør Jan Skelbæk og blev begrundet med regnskabsfusk foretaget, mens Perregaard stod i spidsen for det danske Oracle-selskab.

? Nu ved Oracle, at vi ikke som påstået havde skjult et bilag på en million kroner. Det er bevidnet af den involverede partner i Island, så det er lidt paradoksalt, at man fastholder bortvisningen, siger Peter Perregaard.

Afgørende for ham er at få en frikendelse for beskyldningerne sort på hvidt, samt en honorering af de aftaler, der er indeholdt i direktørkontrakten omkring afskedigelse.

Konsulentopgaver
Der gik kun kort tid efter bortvisningen, før Perregaard fik de første konsulentopgaver, og der har også været flere jobtilbud. Men gennem de sidste to måneder har han mest drøftet et potentielt partnerskab med Per Tejs Knudsen. I den forbindelse har Perregaard talt med flere af Cbrains kunder om deres holdning til selskabets teknologi og fremtid.

Blandt kunderne ses Carlsberg, Socialdemokratiet, SEAS Energiforsyning, Rallion og Sonofon Partner. Cbrain har trods sin unge alder kørt med overskud hele tiden, og der er ingen fremmed kapital i selskabet.

Softwareselskabet har specialiseret sig i at udvikle komponenter, der sammensættes til skræddersyede web-løsninger. Teknisk set baserer firmaet sig på data-udvekslingsformaet XML i en åben web-service-arkitektur (SOA ? Services Oriented Architechture).

At Perregaard fik lyst til at arbejde for et lille firma, skyldes konsulentopgaver i sådanne firmaer.

- Det er fascinerende, at man kan tænke højt i et par timer, og hvis ideerne ellers holder, så udfører man dem. Man skal ikke igennem uendelige politiske processer og udvalg, siger Perregaard, der foruden Oracle-topposterne også har internationale erfaringer fra IBM, hvor han sluttede som medlem af direktionen.

Ingen exit
? Jeg spurgte Per om, hvilke planer han havde for en exit, og han svarede, at der ingen planer var. Han bygger ikke op for at sælge, og det passer mig perfekt. Vi har en ambition om at opbygge et stort softwarefirma ? at gå hele vejen, siger Perregaard.

Han beskriver Per Tejs Knudsen som en blændende dygtig strateg og it-arkitekt. Strategisk ser de meget ens på sagerne, og Perregaard er stærk på salgssiden. Han skal også stå i spidsen for den daglige forretning i Danmark og for internationaliseringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere