Gates i Danmark: Microsoft skal være bedre

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Reportage:</b> Det skal være nemmere og billigere at være Microsoft-kunde, lyder meldingen på Microsofts IT Forum, der løber af stablen netop nu. Og så kom han, Bill Gates, som ikke sagde meget, der kunne ryste de over tre tusinde forsamlede it-professionelle i deres grundvold. Læs reportagen.

Der sidder flere tusinde mennesker presset sammen i Bella Centeret til Microsoft IT Forum. Lige nu bærer de over med tryllekunstneren Russ Stevens på scenen. De venter på Bill.

Men magi er det selvvalgte kodeord her til formiddag. 'The Magic of Software' lyder titlen på oplægget fra Bill Gates.

Magisk software, der kan få os alle til at løbe hurtigere og måske endda gøre verden til et bedre sted.

Begejstrede Bill

- Vi er i det mest spændende felt nogensinde. Som det er nu, tager vi performance for givet. 64-bit teknologien er på trapperne og vil få os til at bryde grænser, og vi vil snart ikke længere være hæmmede af teknologi, siger verdens rigeste mand begejstret.

Han har tabt sig, og hans frisure minder lidt om Donald Trumps, men ellers ligner han sig selv. En glad mand i et stort jakkesæt.

- Hos Microsoft er vi henrykte over at se den fart, som udbredelsen af teknologi har, men vi ville gerne se bredbånd sprede sig hurtigere verden over, siger Bill Gates.

Han forklarer, at forbrugerne bestemmer farten.

- Erhvervslivet er længere tid om at komme igang, så der sætter vi ind. Microsoft har et meget ambitiøst mål, når det gælder om at udvikle software, for vi vil arbejde for at gøre det nemmere på alle områder af arbejdspladsen, uddyber Bill Gates.

Longhorn kommer i 2006

Onde tunger har sagt at den største nyhed fra Microsoft i år er lanceringen af Xbox-spillet 'Halo 2'.

Det er måske lidt firkantet, men ud over en ny version af MS Operations Manager (MOM) og MS Virtual Server, ser det faktisk småt ud med at præsentere andet end opdateringer af eksisterende produkter.

Det bliver nemlig først i 2006, at verden får den længe ventede Longhorn at se. Men så kommer den også. Bill Gates vil ikke afsløre for meget, men kan dog fortælle at:

- Det bliver de store arbejdsmiljøer, der får mest gavn of Longhorn.

Nyt er til gengæld Dynamic Systems-initiativet, der skal gøre det enklere at vedligeholde og skabe it-infrastruktur. Software skal frem for alt være nemt at bruge ? og billigt.

- Vi kan virkelig ændre verdens it-kompleksitet. Jeg tror, vi kan automatisere tingene i langt højere grad. Men vi er nødt til at få prisen ned, så folk kan være med. Det handler om at tage standarder og teknologier til sig, forklarer Bill Gates.

Brølende bifald. Manden er på hjemmebane. Han er omgivet af it-folk, der ved, hvad han taler om. Folk, hvis hverdag handler om kode og servere.

Måske derfor behøver han ikke at forklare i detaljer, hvilken effekt de nye opdateringer og produkter har udenfor arbejdspladsen.

Hurtige opdateringer

En række produkter bliver demonstreret fra scenen. Det er hans navnebror, Bill Anderson, der ruller sig ud.

Han er produktchef, og viser hvordan de nye opdateringer og produkter kan bruges, hvis man nu for eksempel skal opdatere sine servere på den anden side af kloden.

- Der er ingen grund til at opdateringer ikke skulle blive hurtigere udbredt end ondsindet kode, siger Bill Gates, og uddyber, at det handler om at reducere brugen af tid og penge, når der skal opdateres.

Han lader sin produktchef understrege med demonstrationens dramatiske clou.

Bill Anderson lader et fortæppe glide til side og afslører hundrede tændte pc?er, der alle kører Windows NT.

- Ja, det kan vi ikke have. Vi skynder os at opgradere, siger Bill Anderson oplagt.

Bill Gates ser ud som om han morer sig, mens han tager en slurk af sin cola.

Med et snuptag og et par museklik bliver pc?erne opdateret ved hjælp af den seneste version af Systems Management Server 2003. Skærmene blinker næsten disco-agtigt.

Partnerskab med Dell
- Det er fantastisk at hele industrien går sammen, når det handler om standarder og teknologi. Det handler om at se på slutbrugernes behov, og det kræver en masse udviklingsarbejde, mener Bill Gates.

Blandt andet er Microsoft og Dell indgået i et strategisk partnerskab for nyligt. Et samrbejde, der skal gøre det nemmere for de to giganters kunder at opdatere og operere.

- Det varer ikke længe, før vi tager disse nye teknologier for givet, slutter Bill Gates, inden det bliver tid til spørgsmål.

En computerforening fra Saudi-Arabien spørger via IT-Forum-sitet, om Bill Gates er bange for Linux.

- Jeg ved ikke, om bange er det rigtige ord...vi mener, vi har et bedre tilbud. Men vi tager Linux alvorligt. Linux er en del af markedet, men vi trives med den konkurrence, lyder svaret fra Bill Gates.

Hvis der var en kioskbasker i oplægget fra Gates, så er det, at verdens måske mægtigste it-mand lader sine børn bruge computeren helt uden opsyn.

Han sluttede af med en personlig anekdote. Han var blevet vækket af ungerne, der glædesstrålende fortalte en søvndrukken far, at de ?havde vundet en masse penge på computeren?.

Selv Bill Gates får pop-up reklamer, der lover hurtige penge.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer

Pharma Nord

PHP backend-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere