Go'morn'. Det lakker mod enden, og du sidder lige nu med ugens sidste morgen-briefing - så nyd den ekstra meget!
Dagens overblik er sammenbragt af Ditte Vinterberg Weng. Sammen med dette skrive ønskes du en rigtigt god dag og weekend.
God fornøjelse.
Ny bog skal trække flere eksperter til cybersikkerhedsområdet
En ny bog skrevet af den europæiske non-profit organisationen Women4Cyber Foundation sætter fokus på over 100 ufortalte historier fra kvinder, der arbejder med cybersikkerhed.
Bogen, med titlen "Hacking af kønsbarrierer" har til formål at inspirere både kvindelige og mandlige it-professionelle til at tage en karriere inden for et af nutidens mest efterspurgte fagområder.
“Jeg håber virkelig, at "Hacking af kønsbarrierer" kan tilskynde kvinder til at vælge en karriere inden for cybersikkerhed og samtidig give mere synlighed for dem, der allerede bidrager til denne spændende og voksende sektor," konkluderede sagde Anett Mádi-Nátor, formand for Women4Cyber Foundation.
"Hacking af kønsbarrierer" markerer begyndelsen på en lang, men ikke umulig rejse for kønsinkludering i cybersikkerhed. Denne bog vækker bestemt læserens nysgerrighed med en bred vifte af historier og oplevelser, og den er bestemt et must at læse! Men forandring kommer ikke let, og derfor har vi brug for alles hjælp til at udfylde kønskløften, især på dette område”, sagde Luigi Rebuffi, som er generalsekretær for Women4Cyber Foundation og ECSO.
Women4Cyber blev anceret i 2019 af ECSO (European Cyber Security Organisation) med det formål at fremme, opmuntre og støtte kvinders deltagelse i inden for cybersikkerhed.
Det skriver Women4Cyber i en pressemeddelelse til Computerworld. Bogen kan findes her.
Brugere kunne finde oplysninger på hinanden i Herning Kommunes container-system
Indtil 17. december 2021 har det været muligt for borgere, der deltes om en affaldscontainer, at tilgå oplysninger om, hvem der sidst havde redigeret eller bestilt containere.
Sammen med denne oplysning kunne brugerne også se eventuelle kontaktoplysninger, som den foregående bruger selv måtte have indtastet i ”Affaldsweb”.
Det har fået Datatilsynet til at indlede en sag over for Herning Kommune, der driver hjemmesiden Affaldsweb. På baggrund af sagen udtaler tilsynet nu kritik overfor Kommunens omgang med disse persondata.
I afgørelsen udtaler Datatilsynet kritik af, at kommunens behandling af personoplysninger via kommunens it-system. Behandlingen er ikke sket i overensstemmelse med reglerne i databeskyttelsesforordningen.
Det følger også af sagen, at systemet gør det muligt at fremsøge oplysninger om en fysisk adresse samt oplysninger om containerforhold - som volumen, tømningsfrekvens og pris - på denne adresse ved URL-manipulation.
Brugerens unikke kode på 5 tegn, som er leveret via borgerens ejendomsskattebillet, indgår i URL’en og ved manuelt at ændre i den, er det således potentielt muligt at tilgå oplysninger om andre brugere.
Det skriver Datatilsynet på sin hjemmeside.
Solvo it genvinder millionaftale med Kriminalforsorgen
It-huset Solvo it har netop forlænget sit 22-årige samarbejde med Kriminalforsorgen gennem en ny fireårig rammekontrakt til et tocifret millionbeløb.
Det sker få måneder efter, at virksomheden er blevet opkøbt af Unit IT.
Rammeaftalen med Kriminalforsorgen har været i udbud siden sommeren 2021 og træder i kraft fra marts 2022. Den nye rammeaftale, løber over de næste fire år, men
med en indbygget mulighed for forlængelse.
”Rammeaftalen er både en stor aftale, men i lige så høj grad en stor tillidserklæring
til os fra Kriminalforsorgen. Vi bestræber os altid på at være en god samarbejdspartner, som sætter løsninger, know-how og førsteklasses service gennem konstruktiv dialog i højsædet. Derfor er det en kæmpe cadeau til os og vores specialister, når en kunde år for år igen vælger vores ydelser,” siger Flemming Larsen, der er CEO hos Solvo it.
Kontrakten mellem de to parter dækker både drift og beredskab som tidligere, men viser også et stigende behov for integrerede løsninger, i kraft af en ny tilføjelse til kontraktens forpligtelser for Solvo it.
Det skriver Solvo i en pressemeddelse til Computerworld.
10 personer dømt op til otte års fængsel for NemID-svindel fra biblioteks-computere
Mellem tre og otte års fængsel. Sådan lød dommene for de i alt 10 gerningsmænd, der, i en sag om snyd med NemID, er blevet domt for omfattende bedrageri.
Afgørelsen blev truffet af en enig domsmandsret i Retten i Aarhus.
En af de dømte - 28-årige Nuur Warsame - er blevet udpeget som den ledende rolle i "en kriminel organisation med et fast hierarki og en klar rollefordeling".
Svindlerne havde opsat såkaldte keyloggere på flere end 25 biblioteker landet over. Det gjorde det muligt for svindlerne at aflure intetanende borgeres brugernavne og koder.
Ud fra de oplysninger, som de trak fra systemerne, kunne de foretage pengeoverførsler, optage lån og købe computere og telefoner. Snyderiet løber op i 47 millioner kroner og er gået ud over 147 borgere over hele landet.
Det skriver Ritzau.