Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing. Dagens nyhedsoverblik er sammenstykket af Ditte Vinterberg Weng.
Rigtigt god fornøjelse.
Schrems II får Meta til at overveje at lukke Facebook i EU
"Vi vil ikke være i stand til at tilbyde flere af vores mest markante produkter, inklusiv Facebook og Instagram."
Sådan lyder konklussionen om de to platformes fremtid i EU i en årsrapport til US Securities and Exchange Commission, som SoMe-selskabet Meta - før kendt som Facebook - har skrevet. Det skriver mediet City A.M.
Denne mulighed er til stede, mener Meta, hvis en aftale om lovlig dataudveksling mellem USA og EU ikke kommer på plads. Dette er en henvisning til Schrems II, der får tiden udfordrer dataansvarlige i valget af flere af de gængse amerikanske cloud-leverandører.
Adspurgt direkte nægter Metas pressechef i London, John Nolan, ikke rapportens budskab. Han henviser i stedet til et udsags fra sin Meta-kollega Nick Clegg, der er globalt ansvarlig for kommunikation:
"En mangel på sikre og lovlige internationale dataoverførsler ville skade økonomien og hæmme væksten af datadrevne virksomheder i EU, ligesom vi søger en bedring fra Covid-19."
Apple vil lancere ny lavpris-mobil
I starten af marts bliver en billig iPhone samt en opdatering til iPad fra Apple offentliggjort.
Det skriver Bloomberg, der også fortæller, at ifølge den rapport fra Apple, som mediet har fået lov at se, vil den nye iPhone være den første opdatering til iPhone SE-modellen i to år.
Den nye model vil have 5G-netværksmuligheder, et forbedret kamera og en hurtigere processor.
Annonceringen bliver Apples første store begivenhed siden virksomheden udkom med en ny Macbook Pro i oktober sidste år.
Selv om Apple er kommet ud af kvartalet med regnskaber, der taler for, at virksomheden ikke kommer til at lide den store skade efter problemer med at fremskaffe microchips, så siger rapporten også, at virksomhedens planer kan nå at ændre sig inden lanceringen om en måned " i lyset af produktionsforsinkelser eller andre ændringer".
Tidligere Miracle-direktør starter nyt it-produktionshus
En ny it-virksomhed, som netop er lanceret til det formål at udvikle innovative it-produkter, har netop meldt sin ankomst. Virksomheden bærer navnet Capacit.
Blandt de profiler, der skal løfte det nye koncept er blandt andre tidligere Miracle-direktør Mikkel Schrøder.
Capacit kalder sig selv for "fremtidens it-produkthus".
I en pressemeddelelse til Computerworld, skriver Mikkel Schrøder om denne fremtids-produktion:
"Vi tager ansvar for at skabe værdi for kundens forretning og har en erklæret målsætning om at sikre en fair fordeling af gevinster blandt kunder og ansatte. På den måde mener vi, at vi sammen kan udvikle stærkere og mere effektive it-produkter."
Ifølge meddelelsen har Capacit allerede forud for lanceringen samlet flere end 20 af branchens skarpeste profiler. Hvem disse profiler konkret er, er ikke videre specificeret.
Amazon og Nike har kig på it-fitness-selskab som sit næste opkøb
Det ser ud til at fitness via internetforbundet træningsudstyr er det næste giganter som Amazon og Nike satser på.
Ifølge mediet Wall Street Journal er netop disse to virksomhedskæmper interesserede i at opkøbe fitness-selskabet Peloton.
Peloton er leverandør af fitnesudstyr, der via internettet lader brugerne deltage i træningssessions online.
Det er en af medejerne, Blackwells Capital, der har sat gang i opkøbsspekulationernene, da de offentligt bad Pelotons bestyrelse om at sætte selskabet til salg.
Denne opfordring kommer sig af, at der har været særlig kritik af den administrerende direktør i selskabet, John Foley, som beskyldes for blandt andet at have været udygtig med virksomhedens økonomi.
Det forlyder, at Amazon allerede nu har taget kontakt til ledelsen i Peloton for at drøfte et eventuelt opkøb.
Center for Cybersikkerhed leverer 10-punkts liste til styrket cyberberedskab
Center for Cybersikkerhed har en oversigt over, hvordan man i sin virksomhed kan opdage de områder, der kræver særlig opmærksomhed i forhold til sikkerhed.
Centeret, for hvem en af opgaverne er at varsle private og offentlige institutioner om den aktuelle cybertussel, lover at man, ved implenteringen af listen hurtigt kan "styrke sin cybersikkerhed og modstandskraft overfor cyberangreb."
De 10 punkter, der skal hjælpe virksomhederne til at identificere disse indsatsområder hedder:
1. Beredskabsplanlægning og krisestyring
2. Opdatering af operativsystemer og applikationer
3. Backup
4. Forsvarsmekanismer
5. Logning og monitorering
6. Netværk og internetvendte services og –systemer
7. Adgangskontrol og rettighedsstyring
8. Fjernadgang til systemer
9. Awareness
10. Leverandørstyring
Til hvert punkt er der en række underpunkter. Se hele Center for Cybersikkerheds liste her.