Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk bitcoin-milliardær går af som formand i kryptobank / Svensk cybersikkerheds-selskab rykker ind i Danmark / Sitecore udnævner ny EMEA-direktør

Dansk bitcoin-milliardær går af som formand i kryptobank. Svensk cybersikkerheds-selskab rykker ind i Danmark. Sitecore udnævner ny EMEA-direktør. Ny købelov beskytter køb af digitale produkter. 3 har 5G-opgraderet hver fjerde af alle master.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Det er Rasmus Ferdinand Ginman, der har sammenstrikket dagens kludetæppe bestående af it-nyheder fra nær og fjern.

Rigtig god læselyst.

Dansk bitcoin-milliardær går af som formand i kryptobank

Den danske bitcoin-milliardær Niklas Nikolajsen von Karlshof går af som bestyrelsesformand i kryptobanken Bitcoin Suisse.

Han var selv med til at etablere banken tilbage i 2013, men nu er det på tide at melde sin afgang efter ni slidsomme år, skriver Finans.

"De seneste ni år har jeg arbejdet over 10 timer om dagen, hver dag, og det er blevet alt for meget. Nu er det tid til andre ting," siger han ifølge mediet.

Fra 1. januar vil schweiziske Luzius Meisser overtage posten. Kryptobanken forvalter kryptovaluta for 43 milliarder kroner i direkte depoter.

Nikolaj Nikolajsen vil stadig eje 25 procent af virksomheden.

Svensk cybersikkerheds-selskab rykker ind i Danmark

En ny spiller gør sin entre på det danske it-sikkerhedsmarked.

Truesec er navnet på det svenske selskab, der kommer til Danmark med en større millioninvestering i ryggen fra IK Investment Partners.

De penge skal netop bruges til ekspandering og opstart i blandt andet Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Med Sverige i ryggen er ambitionen, at vi bliver den største spiller på det danske marked, på samme måde som Truesec allerede har gjort det i Sverige. Vi har danske udrykningshold, og vores 24/7-overvågningshold er placeret i Skandinavien modsat de fleste af vores konkurrenter, som ofte er placeret i lande som Indien. Dette medfører, at vi lynhurtigt kan rykke ud på alle tider af døgnet, hvis der sker databrud," lyder det fra Morten von Seelen, der er CEO for Truesec i Danmark.

Sitecore udnævner ny EMEA-direktør

Sitecore har udnævnt en ny chef for EMEA-regionen.

Fremover er det Jose Valles, der får ansvaret for Europa, Mellemøsten og Afrika.

I 2020 annoncerede danskstiftede Sitecore en investeringsplan på 1,2 milliarder dollar for at sætte skub på væksten. Planen har allerede generet fire opkøb, heriblandt Four51, Boxever, Moosend og Reflektion.

Jose Valles skal nu være ansvarlig for at køre den overordnede salgsstrategi og vækst i EMEA-området. Tidligere i år meldte selskabet ud, at tilstedeværelsen skulle udvides på nøglemarkeder såsom Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland.

"Sitecore-aftrykket i EMEA-regionen udvides hurtigt, og vi har brug for et stærkt lederskab til at lede det voksende hold. Jose Valles bringer en stor interesse for og viden om regionen, og vi er meget glade for at have ham ombord," siger Monte Wilson, Chief Revenue Officer hos Sitecore.

Jose Valles kommer fra SAP, hvor han har haft en række forskellige roller i den sydlige EMEA-region.

Ny købelov beskytter køb af digitale produkter

Når kalenderen viser 2022 træder en nye regler i købeloven i kraft.

Som noget helt nyt fremgår nu regler om levering af digitalt indhold og digitale tjenester.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en meddelelse.

Alt fra e-bøger til apps og digitale spil er eksempler på indhold eller tjenester, der fremover vil være reguleret af loven.

"Købeloven bliver nu tilpasset den digitale virkelighed. Der kommer blandt andet regler for, hvilke rettigheder du har, hvis computerspillet ikke bliver leveret til tiden, du ikke modtager de nødvendige opdateringer til it-programmet, eller der er en fejl på app’en eller e-bogen," siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann, i meddelelsen.

Det vil ligeledes blive anset som et forbrugerkøb, hvis en forbruger betaler for digitalt indhold med sine personoplysninger, og sælgeren bruger oplysningerne ud over, hvad der er nødvendigt for at kunne levere tjenesten, lyder det.

3 har 5G-opgraderet hver fjerde af alle master

Inden jul rammer teleselskabet 3 en milepæl, hvor hver fjerde af alle deres master er opgraderet til 5G.

Inden udgangen af 2022 er det planen, at samtlige master er opgraderet.

"I 2021 har vi virkelig arbejdet på højtryk med at opgradere vores mastepositioner til 5G i hele Danmark. 25 procent af alle master er nu opgraderet, og en stor del af dem er aktive med det superhurtige C-bånd. Vi glæder os rigtig meget til at fortsætte arbejdet i 2022 og vise kunderne, hvor hurtigt 5G kan være,” siger netværksdirektør hos 3, Kim Christensen, i en meddelelse.

Inden udgangen af 2021 vil 3 ligeledes have opsat 100 nye master. Efter planen vil teleselskabet have sat 1.000 nye master op i alt, da desto flere master giver bedre dækning, lyder det.

3 opgraderer samtidig sit 4G-netværk, hvor kapaciteten fordobles.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering