Artikel top billede

(Foto: © Copyright 2020 Tristan Stedman - MHI Vestas Offshore Wind / Tristan Stedman)

Hackere lækker Vestas-data: Tusindvis af filer med kundeinformationer lagt op på nettet

Hackergruppen Lockbit, der stod bag angrebet på Vestas, har nu offentliggjort tusindvis af filer på nettet, der blev stjålet fra vindmølleproducenten.

Tusindvis af oplysninger om Vestas' kunder florerer lige nu på internettet.

Hackergruppen Lockbit, der står bag angrebet, har nu gjort alvor af truslen om at offentliggøre en ræke stjålen data fra Vestas.

Det skriver Version2.

Mediet har set på nogle af de offentliggjorte dokumenter, der menes at være originale. Det fulde overblik mangler stadig at falde på plads, men ifølge hackerne er det samtlige stjålne data, der er blevet offentliggjort.

Vestas har tidligere selv oplyst, at selskabet har mistet kontrollen over en ukendt datamængde.

Ifølge Version2 er der tale om ét kompromitteret c-drev. Dette drev har indeholde en lang række fakturaer og anden finansiel dokumentation på flere tusinde handler med Vestas-kunder i perioden fra 2018 til 2021.

Det er blandt andet kunder fra Tyskland, Holland, Indien og Norge. Ifølge mediet er der tale om 7.300 filer, der er lagt ud på nettet.

Samme gruppe der angreb Accenture

Det er den russiske hackergruppe Lockbit, der angrebet Vestas og som afpresser virksomheden. Det har selskabet bekrædtet overfor DR.

Vestas har desuden oplyst, at hackerne har haft held med at stjæle data, som er blevet tilbudt en tredjepart.

Lockbit har givet vindmølle-virksomheden en tidsfrist på lidt mere end et døgn til at betale en løsesum. Hvor meget Lockbit har afkrævet virksomheden, vil Vestas ikke oplyse.

Men da Vestas ikke har betalt pengene, er filerne nu endt på nettet.

Lockbit er en af de globalt kendte hackergrupper. Tilbage i august i år gik gruppen målrettet efter konsulenthuset Accenture i et ransomware-angreb.

Kort efter var 2.400 filer stjålet fra Accenture sat til salg på darkweb.




IT-JOB

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere