Fyrværkeribrand lægger hjemmeside ned

Det massive behov for nyheder om udviklingen i fyrværkeri-branden i Kolding har tvunget fjernsynsstationen TV Syds' hjemmeside helt i knæ. Det er kun en uge siden, at tv-stationen fik nyt it-system, som slet ikke er blevet klar til det store pres. Også regionens avis har stort pres på hjemmesiden.

Det massive behov for nyheder om udviklingen i fyrværkeri-branden i Kolding har tvunget fjernsynsstationen TV Syds' hjemmeside helt i knæ.

TV Syd ligger kun 200 meter fra den brændende fyrværkerifabrik. Det er akkurat lige uden for det område i Kolding, der er blevet evakueret.

- Vores system kan ikke håndtere så stort et pres, som der har været. Vi går ned, hvis blot halvdelen af 150.000 seere går ind og klikker, efter vi i en udsendelse har sagt, at de kan følge sagen på vores hjemmeside, siger Bjarke Nielsen, teknisk chef hos TV Syd.

Skiftede system for en uge siden
Problemerne er blevet forstærket af, at tv-stationen for blot en uge siden skiftede system.

- Vi flyttede for en uge siden over til en ny PHP-server og fik ny backend. Vi har to megabit, men der mangler et modul, det kan håndtere større mængder af requests. Det modul, vi skal bruge, er trukket væk fra markedet, så vi eksperimenterer for tiden. Man må sige, at det er dårlig timing, forklarer Bjarke Nielsen.

Han ved ikke, hvor mange besøgende, der har været på hjemmesiden.

- For vi har heller ikke statistikken på grund af flytningen. Men vi har omtrent 23.000 unikke brugere om måneden, og der er kommet væsentligt flere. Vi er sådan set oppe, men det går bare langsomt. Men nu er trafikken da aftagende, vurderer han.

Hele tv-stationen har været under pres - blandt andet på grund af den strømafbrydelse, som eksplosionerne af de omkring 2.000 tons fyrværkeri har medført.

- Vi er forsynet med nødgenerator, så systemet har været kørende hele tiden, selvom der har været strømafbrydelse, siger Bjarke Nielsen.

Også avisen Jydskevestkysten i Esbjerg har oplevet en fordobling af sidevisninger og brugere til henholdsvis 170.000 og 20.000 i går, uden at det har betydet stress hos it-afdelingen.

- Det har været vildt at se den interesse. Det har været vigtigt, at vi er oppe på stikkerne, for vi er det eneste døgnopdaterede lokalmedie, siger Morten Eriksen, der er webmaster hos Jyskevestkysten.

Trykket stemning

Hos TV Syd er stemningen en anelse trykket, mens der arbejdes på højtryk med at producere flere nyheder om brandens seneste udvikling.

- Vi er sluppet ret heldigt fra det. Intet er smadret andet end et par porte, der er blevet skæve efter trykket efter eksplosionen, beretter Bjarke Nielsen.

Trykket fra eksplosionen i går eftermiddag kunne mærkes op til tyve kilometer væk, og måske så langt væk som Fyn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere