Microsofts ide om at ændre ‘nedbruds-farven’ i Windows fra den klassiske blå til sort holdt ikke længe.
Microsoft dropper nemlig den nye ‘black screen of death’, som selskabet i al stilhed indførte med lanceringen af Windows 11.
Istedet vender Microsoft tilbage den klassiske blå farve, som altid er blevet anvendt, når Windows-styresystemerne crasher og som derfor har fået navnet ‘blue screen of death’ eller BSOD.
Det fremgår af den lange oversigt over ændringer og justeringer i Windows 11, som Microsoft udsendte for få dage siden.
“Vi har ændret skærm-farven til blå, når en enhed stopper med at virke eller rammes af en fejl, som i tidligere versioner af Windows,” meddeler Microsoft her.
Du finder hele listen her.
Skulle være sort
Microsoft droppede ellers den blå farve i Windows 11 for at ensrette brugen af farver i Windows 11, hvor også de skærmbilleder, der vises ved opstart og nedlukning, er sorte.
“Blue screen of death’ er en af de måske mest berømte skærm-billeder i it-verdenen, som er blevet anvendt af Microsoft helt siden MS-DOS-baserede Windows 3.0, der blev lanceret i 1990’erne.
BSOD fik sit folkelige gennembrud som en kendt, men jo ikke særlig populær, følgesvend i Windows-versioner som Windows 95, Windows Me og Windows Vista.
Siden har Microsoft kun indført ‘store’ design-ændringer i BSOD to gange.
Første gang var i Windows 8-versionen i 2012, hvor der blev indført en trist smiley. Anden gang i 2016, da der i visse tilfælde blev tilføjet QR-kode i skærm-meddelelsen.
Måske mindre kendt er det, at Microsoft også anvender andre ‘of death’-farver.
Har man problemer med grafikkortet i Windows kan man således få fremvist en ‘red screen of death’ eller en ‘brown screen of death.’
Microsoft Surface-maskiner, der kører med Windows 8.1, kan ved crash fremvise en ‘grey screen of death,’ mens Windows 10 i 2016 fik indbygget en ‘green screen of death’ for visse brugere.
Microsoft-systemerne anvender i andre tilfælde også gul, hvid og lilla som ‘of death’-farver.