Artikel top billede

Designet ligner umiddelbart den første version meget, men forskellighederne ses når man tager konsollen i brug.
Foto: Thomas Nielsen.

Anmeldelse: Switch OLED er en solid opdatering af Nintendos populære konsol

Mens vi venter på stærkere hardware fra den japanske gigant, er det blevet til en lækker opdatering af skærmen og et par velkomne finjusteringer.

Det er lidt svært at forstå at det allerede er fire år siden Nintendo sendte deres Switch-konsol på markedet. Kombinationen af stationær og holdholdt konsol virkede dengang på papiret ikke synderligt overbevisende. Den japanske gigant viste dog hurtigt hvordan den unikke tilgang bedste kunne bruges, og med en fantastisk skare af stærke udgivelser lige siden, er Switch-konsollen blevet en massiv succes med over 89 millioner solgte enheder på nuværende tidspunkt.

Et spørgsmål har dog fulgt konsollen nærmest siden dens lancering, for på trods af at det mildest talt er imponerende hvad alverdens software-udviklere har været i stand til at hive ud af den aldrende Nvidia-hardware, er Switch milevidt fra både Xbox og PlayStation 5 hvad angår de tekniske hestekræfter – så hvor er den opdaterede version blevet af?

Svaret er den nye Switch – OLED, men alt efter hvad man havde forventet af en opdateret version af konsollen, bør man være helt klar over hvad opdateringen består af.

Mest iøjefaldende er naturligvis den nye OLED-skærm, der foruden fantastisk farvegengivelse, er vokset i størrelse så der nu er er tale om en skærm på 7”. Det er naturligvis ikke en voldsom forskel i forhold til forgængerens 6.2”, men udgør alligevel en større forskel end man skulle tro når konsollen tages i brug, og så ser den nye version væsentligt mere moderne ud fordi kanten rundt om skærmen nu er blevet mindre.

Switch OLED er blevet en smule tungere end sine forgængere og vejer nu 420g, hvilket dog ikke er noget man bemærker i brug, og så er den interne lagerkapacitet blevet opgraderet fra 32GB til 64GB, hvilket dog stadig betyder at det anbefales at tilføje et ekstra flash-kort til konsollen. De interne højtalere har også modtaget en mærkbar opgradering og lyder bedre end før. Nintendo åbnede dog for nyligt op for brugen af Bluetooth-høretelefoner på Switch, og få højtalere i mikro-format vil kunne konkurrere med et par gode høretelefoner.

Den udskældte fod fra den første Switch-model, som skulle tages i brug hvis konsollen skulle bruges i stående stand, har modtaget en markant forbedring med en støtte der nu følger stort set hele konsollens længde. Det betyder langt mere stabilitet og mindre risiko for et knæk i plastikken.

Docken som bruges hvis man ønsker at sætte sin Switch til fladskærmen, er også blevet opdateret således at den nu indeholder en Ethernet-port. Samtidigt er den sliske hvor konsollen sættes ned i, blevet gjort bredere for at undgå nogle af de ridser i skærmen, som Switch ejer oplevede når de bruge den første version.

Alle disse forbedringer betyder at Switch OLED på alle kanter og leder lyder bedre, ser bedre ud, og føles bedre end tidligere. Hvorvidt det er kombinationen af vægten, den større skærm og de små opdateringer af det fysiske design der gør forskellen, er svært at sætte en finger på, men den opdaterede version føles som en mere solid version af den populære konsol, der samtidigt smager mere af voksen gadget end kulørt legetøj.

Skiftet til en OLED-skærm betyder også at mange af de bedste udgivelser ser bedre ud end nogensinde før. Nintendos forkærlighed for at bruge hele farvepaletten får spil som Super Mario Odyssey, Splatoon 2 og Mario Kart 8 Deluxe til at skinne, mens det nye Metroid: Dread ser ud som var det skabt specifikt til den nye skærm.

Der er ingen tvivl om at Switch OLED er en solid opgradering af den oprindelige konsol, men spørgsmålet er om det vil være nok? Tegra-chippen fra Nvidia som er hjertet i Switch, blev oprindeligt annonceret hele vejen tilbage i 2015, og trods at det nærmest er mirakuløst at se hvad Nintendo og deres nærmeste samarbejdspartnere har formået at hive ud af den, er den begyndt at vise sin alder.

Hvis du allerede ejer en Switch bør du prøve OLED-versionen først inden du fortager en opgradering, men har du endnu ikke købt konsollen og overvejer at gøre det i den nærmeste fremtid, er der ingen vej uden om Swich OLED. Det er den bedste Nintendo-konsol der kan købes på markedet lige nu, men derfor håber vi stadig på en mere markant opgradering snart.


Loading ikon


White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering