Artikel top billede

Test: HP Zbook 15 er til dig der vil have en næsten ny processor og et gammelt design

Computerworld tester: HP ZBook Create G7 gemmer en potent og tunet processor under sit konforme udseende. Bare husk it-afdelingen på, at modellen fortjener en 4K-skærm.

I bilverdenen findes der såkaldte sleepers: Biler, som på overfladen ser kedelige ud, men som under motorhjelmen er potente nok til at trække fra de fleste sportsvogne.

Inden for bærbar-verdenen har Lenovo i årevis forfinet sit Thinkpad-design ud fra sleeper-filosofien, men med HP ZBook Create G7 med 15 tommer skærm kan HP også være med.

For umiddelbart er Zbook en lidt kedelig og kantet business-bærbar med et genoplivet design fra 2011. Men under tastaturet banker et kraftigt sekskernet hjerte drevet af Intels i7 model 10750H-processor.

Det er godt nok 10. generation af Intels kraftige i7-serie, og ikke den hurtigere 11. generation. Men derfor er der stadig smæk på.

Faktisk har HP formået at tune Zbook så meget, at den overhaler den ellers temmelig kraftige Dell XPS 17 i, som undertegnede normalt anvender – og som er udstyret med nøjagtigt samme 10750H-processor..

I CPU-benchmarken Cinebench R23 lander Dell XPS 17 på gode 6.585 point, når alle seks kerner testes, mens HP når hele 7.896 point.

Når det kommer til enkeltkerner, er de to maskiner tættere med 1.172 vs. 1.275 i HPs farvør.

Tuner processoren - men koster på blæserstøj

Det kan overraske. Men som altid er djævlen i detaljerne.

Og her er der tale om, at HP's bærbar-tunere sørger for, at 10750H-processoren bliver skruet op på 4,10 GHz ved stor belastning, mens Dell holder samme processor nede på 3,66 HJz. Også selv om vi roder rundt med køleindstillinger.

Det gør HP'en hurtig, og nok også hurtigere end mange maskiner med 11. generationsprocessorer.

Men bagsiden er, at Zbooken larmer en hel del, når blæserne aktiveres efter kort tid ved maksimal belastning.

Det gør alle kraftige bærbare, men det er vores vurdering, at støjen er cirka 30 procent kraftigere end XPS 17.

Det er ikke nok til at vække familien i rummet ved siden af, men nok til, at du føler, at du har sat dig lige under en aktiv blæser.

Med det sagt så er der tale om en ok bygget maskine: Tastaturet er godt, med god vandring på tasterne og kabinettet er solidt på den der lidt business-kedelige måde.

Den samlede vægt er, ifølge vores dybt videnskabelige køkkenvægt, på 1.942 gram - og dermed i den tunge ende, men dog godkendt for en godt udstyret 15 tommer.

Du får desuden både et par USB-C porte, en klassisk USB-A, stik til hovedtelefoner og SD-kort med.

Design fra 2011, ikke 2021

Zbooks problem er nok i virkeligheden, at HP's udviklere ved en fejl har taget et design fra 2011 i stedet for det planlagte fra 2021. Og ingen har stoppet dem undervejs.

Det bliver så ikke bedre af, at vores maskine var udstyret med en skærm, hvor opløsningen var 1.920 x 1.080 pixels.

Det er måske fint i Word, men maskinens kraftige indre kalder på Adobe-pakken eller andre programmer, der kræver en højere opløsning.

Zbook kan dog også bestilles med en 4K-skærm. Så hvis din it-afdeling overvejer at udstyre dig med den som workstation, så sørg for at indynde dig i god tid, inden maskinen bestilles.

Alt i alt er Zbook en stærk arbejdsmaskine med gode specifikationer. Men med en indpakning, der minder om forrige årti inklusive nogle kraftige bezels rundt om skærmen.

Det er måske godt nok til en klassisk arbejdsmaskine, men konkurrencen fra andre bærbar-leverandører er benhård. Både på specifikationer og udseende.


Loading ikon