Britisk styrelse: Open source sparer penge

Jo mere open source, jo bedre er det, konkluderer britiske OCG, der er sat i verden for at optimere brugen af de britiske skattekroner. Open source har adskillige fordele, når det handler om software til kontorbrug og til servere, fastslår OCG. Microsoft tager rapporten køligt.

Den britiske myndighed Office of Government Commerce (OCG), der skal sørge for at skattekronerne bliver brugt så rationelt og optimalt som muligt i det offentligee, er netop barslet med rapport, der må få open source firmaer til at juble.

Ifølge rapporten er open source 'et reelt alternativ til Microsoft' og kan 'generere betydelige besparelser'.

Det er englesang i den britiske regerings ører. Den er nemlig i gang med at trimme den offentlige sektor, hvor der skal spares 213 milliarder kroner samtidig med, at den offentlige maskinpark skal moderniseres.

Rapporten kommer på et tidspunkt, hvor et stigende antal offentlige myndigheder verden over kaster blikket mod open source-løsninger, fordi det er billigere.

Det gælder for eksempel både herhjemme og i Bergen, hvor 50.000 offentligt ansatte skal til at bruge Linux. I München skal forvaltningens omkring 14.000 pc'er skifte fra Microsoft til Linux.

'Less is more'

Rapporten konkluderer, at open source programpakker som Openoffice og Staroffice er ganske glimrende til de medarbejdere, der sidder med sagsbehandlinger og andre rutineprægede stillinger.

Op mod 90 procent af de offentligt kontoransatte i Storbritannien arbejder i denne type job.

Generelt vurderer OCG ikke, at open source-programmerne er helt på toppen endnu, men de har dog overstået de værste børnesygdomme. Blandt andet vurderer OCG, at det kan være svært at udveksle mere komplekse filer.

En stor fordel ved open source er ifølge rapporten, at open source fylder mindre. Det betyder mindre pres på hardwaren.

Sorgløs Microsoft

Til trods for at OCG finder, at open source virker som vejen frem, har styrelsen selv netop valgt at forlænge en årelang samarbejdsaftale med Microsoft i yderligere tre år.

OCG ser dog ikke en konflikt her, menunderstreger, at der er tale om en såkaldt forståelses-aftale, der alene sikrer, at de offentlige instanser i Storbritannien kan købe Microsoft-licenser til en fordelagtig pris.

Microsoft meddelte torsdag, at selskabet skam har fuld forståelse for, at den britiske regering 'skal øge konkurrencen på markedet', men at rapportens konklusioner 'ikke helt stemmer overens' med den feedback, Microsoft ellers får fra kunderne.

Flere analytikere opfordrer dog Microsoft til at tænke over, at rigtigt mange offentligt ansatte fint kan nøjes med en mere basal software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere