Sydkorea har som det første land i verden vedtaget en lov, der forbyder app-store-operatører som Google og Apple at tvinge udviklere til at bruge deres betalingssystemer i appen.
Loven, der blev godkendt tirsdag, er et forsøg på, at stoppe tech-giganterne i deres praksis med at kræve, at gøre appudviklere afhængige af netop deres indkøbssystemer, som virksomheden så tager 30 procent af provisionen for, når udvikleren sælger sin app.
Det skriver AP News.
Dermed skal Google og Apple begynde at tillade udviklerne at finde alternative måder at modtage betaling på.
Tech-virksomhederne selv har tidligere erklæret, at de høje provitionssatser hjælper med at betale omkrostningerne ved at vedligeholde app-markedsplatformene.
Men Sydkoreas regering har for øje at fremme en mere fair konkurrence, og bløde op for tech-giganternes monopol-status på området.
Loven sikrer desuden også udviklerne for, at tech-virksomhederne til gengæld for, at de finder altenative betalingsmuligheder, gør det ekstra besværligt eller langtrukket at få godkendt apps.
Apples kritik i en erklæring lyder, at den nye lov vil "sætte brugere, der køber digitale varer fra andre kilder, i fare for svig, undergrave deres beskyttelse af fortrolige oplysninger, gøre det svært at styre deres køb" og desuden gøre forældrekontrol og andre funktioner mindre effektive.
"Vi mener, at brugernes tillid til App Store -køb vil falde som følge af denne lovgivning" og føre til færre muligheder for koreanske appudviklere, advarer virksomheden.
Her hjemme er man i EU lige nu også på vej med nye tiltag, der skal stramme grebet om tech-giganternes monopol-status. De nye regler der er på vej en den del af den såkaldte Digital Markets Act, som EU-Kommissær Margrethe Vestager står i spidsen for.