Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing, på denne første arbejdsdag efter ferien for flere af os.
Vi tager som altid hul på ugen med en gennemgang af ugens korte it-nyheder.
Google-stifter Larry Page får adresse i New Zealand
Milliardæren og en af stifterne af søgegiganten Google Larry Page har søgt om at få adresse i New Zealand.
Page har søgt om opholdstilladelse på en særlig ’investor-ordning,’ som kræver at man har syv millioner dollar, eller godt 44 millioner kroner, som man planlægger at investere i landet over en treårig periode.
Det skriver erhvervsmediet CNBC.
Ordningen er kontroversiel og er tidligere blevet brugt af PayPal-stifteren Peter Thiel. Han fik dog opholdstilladelsen i 2017 efter kun at have opholdt sig i landet i 12 dage.
Larry Page er fortsat bestyrelsesmedlem i Googles moderselskab Alphabet.
Tripadvisor har øget fremgang
Efter måneder med corona-nedlukning af det meste af verden har den anmeldelsesportalen Tripadvisor også stået stille.
Aktivitetstørken ser dog ud til at være vendt for portalen, der igen har fået vind i sejlene.
Det skriver Ritzau Finans.
Omsætningen steg med 91 procent i forhold til årets første tre måneder. Samtidig blev salget tredobledes i forhold til året før, hvor USA og det meste af resten af verden var lukket ned.
Apple vinder patent-sag
Den amerikanske it-gigant Apple slipper for at betale mere end 300 millioner dollar i en patentsag til et privat licens-firma med navnet PMC.
Apple var oprindeligt blevet idømt at betale den treciferede millionbøde til licens-selskabet for brud på patentretten. Den dom har en amerikansk domstol nu omstødt og Apple slipper for at skulle betale.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Retten lagde til grund, at PCM bevidst og groft at misbruge patent-systemet til sin egen fordel.
Antallet af danske ’gamere’ stiger eksplosivt under corona
60.000 danskere er begyndt at spille digitale spil siden corona-epidemien første gang fik regeringen til at lukke det danske samfund ned.
Det viser tal fra Danmarks statistik.
Det får psykolog og ekspert i gaming, Morten Saxtorff til at mene, at myten om gamer-nørden roligt kan lægges i graven.
”Vi er en hel generation, der er vokset op med computerspil, som er ved at rykke kulturen væk fra den dæmonisering, forskningen har ledt efter og trukket ned over gaming. Der er reelt ingen forskningsresultater, der beviser, at gaming er farligt eller skidt. Det er vi ved at komme igennem med nu, og det er med til at gøre gaming mere almindelig og accepteret,” siger han i en pressemeddelelse fra Biltema.
Tal fra foreningen Esport Danmark viser, at omkring 730.000 unge spiller computer minimum 3-4 gange om ugen.
Nordisk hackerhold kvalificeret til VM
Et hold af hackere fra Danmark, Sverige og Norge har kvalificeret sig til det uoficielle VM i hacking på den berømte sikkerhedskonference Defcon i Las Vegas.
Holdet kalder sig Kalmarunionen og har i løbet af weekenden dystet med ligesindede fra resten af verden på konferencen.
“Vi har samlet et nordisk hold i erkendelse af, at vi fra dansk side ikke var nok til at kunne deltage i finalen. Holdet består af folk i alle aldre. Den yngste er lige blevet 16 år og går i gymnasiet, mens de ældste er i 40’erne og arbejder professionelt med it-sikkerhed. Det, der forener os, er interessen for hacking og cybersikkerhed,” forklarer Morten Eskildsen, der er nyuddannet datalog fra Aarhus Universitet, og tidligere holdkaptajn på det danske cyberlandshold.