Artikel top billede

Tusindvis af virksomhed kan ånde lettet op: Kaseya har fået masterkrypteringsnøgle efter 20 dage langt hackerangreb

Endelig får et næsten 20 dage langt hackerangreb en ende. Kaseya har nu fået udleveret den dekrypteringsnøgle, der skal låse op for over 1.000 tilfangetagne virksomheder. Men hvordan nøglen er fremskaffet svæver stadig i det uvisse.

Software-leverandøren Kaseya har nu modtaget en dekrypteringsnægle, der skal låse op for mere end 1.000 af de virksomheder, der i starten af juli blev ramt af ransomware gennem et cyberangreb mod Kaseya.

Det skriver AP News.

De mange virksomheder, der overvejende er små- og mellemstore virksomheder, har alle brugt Kaseya som leverandør af software til deres forretning.

Dog er også store kæder blevet ramt - blandt andet mere end 800 af supermarkedskæden Coops butikker i Sverige.

Krypteringen af virksomhedernes systemer skete ved, at hackere trængte ind gennem Kaseyas systemer, og udsendte en ondsindet opdatering, der gav bagmændene adgang til Kaseyas kunders systemer -og derfra til Kaseyas kunders kunders systemer.

Hvornår dekrypteringsnøglen er kommet Kaseya i hænde, ville talskvinden for virksomheden Dana Liedholm ville ikke sige torsdag, da virksomheden meldte nyheden ud.

Ej heller vil virksomheden fortælle, om der er blevet betalt løsepenge for nøglen.

Alt Liedholm fortalte, var at det kom fra en "betroet tredjepart", og at Kaseya nu ville distribuerede nøglen til alle ofrene.

Cybersikkerhedsfirmaet Emsisoft bekræfter at nøglen fungerer.

Flere bud på, hvad der kan være sket, siden Kaseya nu sidder med nøglen er i omløb. Det mest oplagte er naturligvis, at software-leverandøren har betalt løsesummen.

Det kan også være den amerikanske regering, der har betalt, da de fleste af de tilfangetagne virksomheder er amerikanske.

En anden mulig betaler kan være de ramte virksomheder, som har samlet sammen til at få nøglen.

En tredje mulighed lyder, at myndighederne i Rusland har fået udleveret nøglen fra kriminelle russiske bagmænd, og dernæst har afleveret den til Kaseya gennem mellemmænd.

Det kan også være, at hovedangriberen ikke blev betalt af den hackergruppe, hvis ransomware blev brugt i angrebet.

Det er hackergruppen REvil, der lige nu peges på som den sandsynlige gerningsgruppe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere