Camilla Ley Valentin forlader sin rolle som kommunikationsdirektør i Queue-it, som hun selv var med til at stifte for over et årti siden.
"Jeg har egentligt gået og luret på i noget tid, at det kunne være rart med en pause."
Og nu var tidspunktet det rette.
Det fortæller Camilla Ley Valentin til Computerworld. Der er ikke tale om et nyt job eller en tvungen udskiftning dikteret af bestyrelsen.
Camilla Ley Valentin har valgt at tage en decideret pause fra det daglige fuldtidsjob.
"Jeg har arbejdet fuldtid siden jeg blev 19, hvor jeg startede som elev inde hos AP Møller," siger hun.
Når pausen sker nu, så er det også for at kunne bruge mere tid på familien derhjemme.
"Jeg synes, det er fedt at kunne gøre nu, mens jeg stadig har hjemmeboende børn. De er efterhånden 13 og 14 år, så det er rart at have luft til dem og resten af familien og lige tænke lidt over livet."
Foruden Camilla Ley Valentin er Queue-it blev stiftet af Niels Henrik Sodemann og Martin Pronk.
Snart 150 medarbejdere
Som en af de tre mestiftere bag Queue-it har Camilla Ley Valentin haft nok at se til de sidste 11 år, hvor selskabet har vokset sig fra en håndfuld stiftere til snart 150 medarbejdere fordelt i flere lande.
Sidste år overtog Gro capital 75 procent af selskabet i en større millionhandel. Siden er der kommet et par nye ledere ind, der har fået forskellige ansvarsområder i takt med, at selskabet har vokset sig større.
Netop dette har været med til at bane vejen for medstifterens beslutning om at forlade Queue-it.
”Både vores ejere og mine medstiftere har været rigtig konstruktive og imødekommende i forhold til det. Så handler det om i forhold til organisationen, at jeg efterlader den på et tidspunkt, hvor det er forsvarligt," siger hun og tilføjer:
"Det har jeg selvfølgelig gjort meget ud af. Vi har fået nogle gode ledere ind på de områder, som jeg har haft under mit ansvar, altså marketing og HR."
Interessant eksperiment
Du skal ikke ud og snakke med headhuntere nu?
"Nej, ikke lige foreløbig. Jeg tænker, at nu skal jeg give mig selv den her meget forlængede ferie. Jeg ved ikke, hvor lang den bliver. Jeg må også se, hvor længe jeg kan holde det ud. Det er jo et interessant eksperiment, for jeg har kun været væk fra arbejdet to gange i mit voksenliv, det var dengang, jeg var på barsel et halvt år af gangen med hver af mine børn."
For nuværende kender hun ikke tidshorisonten på pause. Hun tager en dag ad gangen, lyder det. Først og fremmest er der mange opgaver og praktiske ting, der skal overleveres.
"Der er også en del ting, jeg skal have overdraget på en god måde til Queue-it, så det bliver smertefrit for dem. Så er der nogle bestyrelsesting, der skal klares inden sommerferien, så jeg regner med, at de første par uger lige går med det."
"Så kan jeg for alvor begynde at tænke over, hvad der skal ske bagefter i forhold til arbejdsmæssige tiltag, men jeg er mentalt ikke noget dertil endnu.”
Medstifteren modtog for få uger siden IT-Prisen for 2020. Prisen bliver uddelt af IT-Branchen og gives til en person, der har gjort et stort stykke arbejde for at fremme it-branchen. Prisen gik i 2021 til Danmarks konkurrencekommissær Margrethe Vestager.
Tid til at se vennerne
For en start vil Queue-it-medstifteren holde en lang sommerferie, hvor der skal tages hånd og venner og familie.
Hvad skal i lave i den her forlængede ferie?
"Jeg ville ønske, jeg kunne sige, vi skulle på en jordomrejse, men det er coronasituationen ikke særlig imødekommende overfor. Der skal man helst være færdigvaccineret efter min mening, også skal børnene jo i skole til den tid. Men jeg håber, vi kan komme på nogle mindre rejser."
Camilla Ley Valentin fortæller, at det altid har været hendes drøm og tage et par måneder fri for at rejse jorden rundt. Men det bliver altså ikke denne sommer, da coronasituationen ikke tillader det.
”Så jeg tror det bliver noget med at være herhjemme og have tid til at lave ting sammen med familien og med mine venner, der også har lidt. Jeg har ikke set dem så meget de sidste 10 år. Det bliver dejligt at have tid til at hygge med dem."
”Jeg har ikke brug for at piske rundt lige nu, så det er rigtigt fint at kigge ind i en forholdsvis åben kalender,” afslutter hun.
Løsning er populær under corona
Queue-it står bag et efterhånden udbredt køsystem. Der har især været efterspørgsel under corona, hvor flere organisationer og virksomheder har måtte færdes online.
I Danmark har en lang række private selskaber og offentlige institutioner benyttet sig af systemet. Det gælder alt fra onlinesupermarkedet Nemlig.com til Erhvervsstyrelsen og DSB.
Derfor er Queue-it i disse brancher og situationer blevet en del af værktøjskassen hos internetvirksomhederne.
I løbet af 2020 har virksomheder indenfor dagligvarer, byggematerialer, apoteker, e-learning og hjælpeprogrammer indenfor den offentlige sektor benyttet køsystemet.