Mornings. Så nåede vi midten af ugen, og her får du rapporten fra Computerworlds fremskudte lyttepost parallelforskudt mod syd. Ved lyttebøjernes betjeningspanel: Niels Veileborg
Nu kan identitetstyveri på nettet snart give fængselsstraf
Regeringen og støttepartierne er enige om, at identitetstyveri på nettet skal kriminaliseres.
I dag er identitetstyveri ikke særskilt kriminaliseret i dansk ret, og straffeloven dækker langt fra alle tilfælde af misbrug af identiteter. Eksempelvis er det i dag ikke i sig selv strafbart efter straffeloven at oprette en profil på sociale medier, hvor man udgiver sig for at være en anden person, hvis identitetstyveriet ikke benyttes til at begå kriminalitet med.
Justitsministeren vil i næste folketingssamling skal fremsætte et lovforslag, som skal kriminalisere identitetstyveri.
Konkret vil forslaget gå ud på at indsætte en ny selvstændig bestemmelse om identitetstyveri i straffelovens kapitel om freds- og ærekrænkelser. Der lægges op til en strafferamme på bøde eller fængsel indtil 6 måneder.
Simcorp aflægger regnskab for første kvartal
Den store københavnske fintech-virksomhed Simcorp A/S med over 500 ansatte og en omsætning tæt på to milliarder kroner aflægger regnskab for årets første kvartal i dag. Computerworld er på sagen, så læs mere om det og et interview med topchefen Klaus Holse på cw.dk senere i dag.
Telenor åbner virtuel butik
Hvis det kniber med tiden eller lysten til at gå ind i en fysisk butik, så er der nu mulighed for at prøve Telenors nye virtuelle shoppingformat.
Det nye butikskoncept hedder Telenor Live og tilbyder mobiler, abonnementer og tilbehør – og ikke mindst personlig betjening, præcis som den, der tilbydes i de fysiske butikker. En Telenor-medarbejder viser rundt og giver rådgivning om de produkter eller services.
Kunden vælger selv, om hun eller han vil have sit kamera sluttet til, og de første erfaringer viser, at feedbacken fra kunderne er meget positiv.
“Vi er blevet meget mere fortrolige med at tale med hinanden over en videoforbindelse hen over det seneste år, og Telenor Live er en ny måde at handle på, som ligger helt naturligt i tråd med den udvikling, siger privatkundedirektør i Telenor, Christian Hoffmann.
Tidligere BEC-direktør bliver en del af Commentors bestyrelse
Tidligere BEC-direktør og medlem af Skatteministeriets nye It-tilsyn, Kurt Nørrisgaard, indtræder i bestyrelsen hos it-konsulenthuset Commentor med 130 ansatte.
“Kurt Nørrisgaard kommer med årtiers lang erfaring og besidder dyb ekspertise på it i den finansielle sektor, som er vores største enkeltstående kundesegment. Herudover har Kurt stor erfaring med strategisk ledelse”, siger chefen for Commentor, Michael Hove.
Udover sine ni år som administrerende direktør for BEC Financial Technologies har Kurt Nørrisgaard bestredet adskillige bestyrelsesposter hos blandt andre JN Data og Finanssektorens Arbejdsgiverforening.
Atea hædret som europæisk klima-frontløber
Financial Times og markedsdata- og statistikleverandøren Statista har udnævnt Atea til at være blandt de 300 europæiske virksomheder, der har reduceret CO2-udledningen mest i forhold til virksomhedens omsætning i perioden 2014-19.
”Som Nordens største it-leverandør er det naturligt, at vi går forrest både i forhold til at nedbringe branchens CO2-udledning og i forhold til at hjælpe virksomheder med at udnytte teknologiens muligheder til at nedbringe deres aftryk”, siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør for Atea Danmark.
Europæisk bilgigant og Foxconn samarbejder om auto-it
Den europæiske bilgigant Stellantis og den kinesiske samlefabrik-gigant Foxconn indgår nu i et joint venture med base i Holland, som skal levere software og hardware til biler. Det skriver CNBC.
Det nye selskab kaldes Mobile Drive og går efter at levere ydelser både til Stellantis og andre bilproducenter.
Stellantis står bag bilmærker som Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia og Maserati.
Amazon undersøges af tyske konkurrencemyndigheder
De tyske konkurrencemyndigheder er i færd med at undersøge, om Amazon rent faktisk har en dominerende markedsposition. Er det tilfældet, vil nye regler gøre det muligt at forbyde udnyttelse af en sådan position på et tidligere tidspunkt end før. Det skriver Reuters.
Myndighederne har allerede sat ind over for Amazons priskontrol-mekanismer og selskabets forhold til tredjeparts-forhandlere på Amazons site.