Værdien af den danske blockchain-virksomhed Chainalysis er blevet fordoblet efter selskabet har hentet 100 millioner dollar.
Det svarer til godt 630 millioner kroner, og dermed har Chainalysis samtidig passeret en samlet værdi på to milliarder dollar.
Pengene kommer efter en fjerde investeringsrunde, og bare tre måneder efter den seneste investeringsrunde, hvor Chainalysis ramte den magiske grænse på én milliard dollar.
Det skriver Techcrunch.
På bare to år har Chainalysis rejst pengene fra de fire investeringsrunder, der altså nu har givet virksomheden to milliarder dollar eller 12,6 milliarder kroner.
“Vi har samlet mere information om, hvad der sker inden for blockchain end nogen andre i kryptovaluta-markedet. Den information giver os mulighed for at hjælpe vores kunder med at træffe bedre beslutninger baseret på data,” siger selskabets danske medstifter og administrerende direktør Michael Grønager til mediet.
Læs mere her: Dansk blockchain-firma har på et enkelt år rundet værdi på en milliard dollar
Ræser op af listen blandt mest værdifulde
Chainalysis leverer data og analyser til en række brancher og hjælper dem dermed med den kendte men også mytiske og berygtede teknologi til mere end 50 lande.
De seneste to års massive investeringer ude fra betyder, at Chainalysis for nyligt drønede ind på Computerworld Top 50 over de 50 mest værdifulde danskstiftede selskaber.
I dag er chainalysis placeret som nummer 16 på listen, men med den seneste kapitaltilføjelse står virksomheden til at vælte ind i top 10 med en værdi på linje med danske TradeShift.
Kontorer I New York, København og London
Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin grundlagde selskabet i 2014 i København, og herfra arbejdede selskabet også de første år.
Michael Grønager er i dag CEO for selskabet og er uddannet kemiingenigør fra DTU, hvor han også har PhD i kvantemekanik. Han har desuden arbejdet en årrække for den amerikanske Bitcoin-børs Kraken.
Chainanalysis har senere åbnet kontorer i både London og New York. Sidstnævnte er i dag hjemstedet for virksomhedens hovedkontor, der altså dermed har fulgt en række af de andre danske it-iværksættervirksomheder ud af Danmark.
Det samme gælder ejerskabet af den danskstiftede virksomhed. Efter selskabet er rykket til USA er det formelle ejerskab også flytte med.
Men selvom selskabet formelt er placeret i USA, så er en lang række af Chainalysis' 200 ansatte placeret i Europa.