Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danmark blandt verdens bedste bredbåndslande: Så højt scorer vi

Der er ikke mange lande i verden, hvor bredbåndshastighederne kan måle sig med dem i Danmark, viser en ny undersøgelse. Se hvor højt Danmark er placeret.

Danskere kan med god ro i sindet låse sig inde med en Netflix-film i 4K-kvalitet. Der er nemlig ikke mange andre lande, der har så hurtigt internet som i Danmark.

Det viser en undersøgelse fra comparethemarket.com, der har sammenlignet bredbåndsforholdene blandt 35 OECD-lande.

Med en gennemsnitlig downloadhastighed på 179,81 mbit/s scorer Danmark en samlet andenplads. Det er kun overgået af Schweiz, hvor den gennemsnitlige downloadhastighed er helt oppe på 186,40 mbit/s.

Læs også: TDC, Telia, Telenor og 3 fortsætter ulovlig logning: "Teleselskaberne må afklare med sig selv, om de vil foretage en frivillig masselogning eller rette sig efter EU-retten"

Med til Schweiz' førsteplads hører dog, at borgerne her i gennemsnit betaler knap 415 kroner om måneden for en bredbåndsforbindelse. I Danmark lander prisen på knap 254 kroner.

Går man efter den laveste pris for internet, er det enten Ungarn med en månedlige gennemsnitspris på cirka 97 kroner eller Sydkorea med 155 kroner, man skal gå efter.

I december meldte Energistyrelsen i en ny opgørelse, at antallet af danske abonnenter med en forbindelse på 0,5 gbit/sekund var næste tredoblet sammenlignet med året før.

Læs mere om det her: Bredbåndsboom i år: Tre gange flere danskere har nu bredbånd i gigabit-klassen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere