Det er bekymrende, at blot seks danske virksomheder for tiden er koblet på Center for Cybersikkerheds sensor-netværk, som staten anvender til at opdage og afværge hackerangreb.
Det står klart efter det store SolarWinds-hack, som har ramt en lang række danske myndigheder og virksomheder, mener Radikale og Dansk Folkeparti, der ifølge Finans vil have flere danske virksomheder til at koble sig på netværket.
Den manglende tilslutning betyder blandt andet, at CFCS har svært ved at få det fulde overblik over de angreb, der rammer Danmark.
Sensornetværket blev oprettet i DDD og har i dag 70 myndigheder og seks private virksomheder tilknyttet.
Allerede i forbindelse med oprettelsen rejste debatten sig om, hvad CFCS egentlig ville bruge de oplysninger, som blev indsamlet, til.
Det kan du læse mere om her: It-eksperter: Drop Center for Cybersikkerhed til at overvåge Danmark mod hackere: Opret en ny myndighed
Martin Lidegaard (R) siger til avisen, at det kan blive nødvendigt at flytte dele af CFCS væk fra Forsvarets Efterretningstjeneste, hvis fraværet skyldes, at virksomheder er nervøse for at dele data med en efterretningstjeneste.
“Jeg har hele tiden været fortaler for, at der kunne være fordele ved at placere den civile del af cybersikkerheden selvstændigt i en organisation parallelt med efterretningstjenesten for at sikre den åbenhed, som måske kunne gøre virksomhederne mere trygge,” siger han.
Læs også:
CFCS har brudt loven adskillige gange: Har ulovligt behandlet oplysninger i overvågningsnetværk
Politisk flertal for at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvangsovervåge virksomheder
Dansk it-sikkerhedsekspert opsætter nyt alarm-netværk: Skal overvåge hackerangreb uden om staten