Godmorgen og velkommen til endnu en kort gennemgang af it-nyhederne denne onsdag morgen fra Computerworld. I dag sammensat af Jakob Schjoldager.
Danmark er sluppet af med den sidste pirattjeneste
Den sidste ulovlige pirattjeneste med rod i Danmark er nu lukket. Det oplyser organisationen RettighedsAlliancen.
I årevis fyldte ulovlige streaming tjenester nettet, og flere havde rod i Danmark, men efter 10 års arbejde er det altså nu lykkedes at lukke de sidste to ulovlige tjenester i Danmark Asgaard og ShareUniversity.
“Vi har arbejdet ihærdigt for at komme ulovlige tjenester med rod i Danmark til livs. At det nu er en realitet, at der for første gang ikke findes nogle danske ulovlige tjenester, er frugten af mere end 10 års dedikeret arbejde og en kæmpe sejr for de danske rettighedshavere,” siger RettighedsAlliancens direktør, Maria Fredenslund
Man gør sig dog ikke nogen illusion om, at arbejdet dermed er helt afsluttet. Men det er alligevel et vigtigt skridt på vejen, mener organisationen.
“Samtidig er vi selvfølgelig opmærksomme på, at der løbende kan opstå nye mindre pirattjenester, som vil forsøge at finde rodfæste. Men det er vores klare forventning, at vi med disse seneste udviklinger, har fået sat endegyldigt punktum for de dansk forankrede ulovlige tjenester.”
De to danske tjenester, der nu er blevet lukket, havde mellem en og halvanden million besøgende hver måned.
Nets køber endnu en virksomhed
Den danske betalingskæmpe Nets har været på opkøbsjagt uden for Danmarks grænser.
Selskabet har købt det finske it-selskab Checkout fra OP Financial Group der er en af Finlands største finansielle virksomheder.
Opkøbet kommer bare få måneder efter Nets også købte det italienske selskab Nexi. Opkøbte skulle sikre Nets en stærk europæisk tilstedeværelse, og nu udvider Nets altså også mod nord.
“Mens vi ser et skifte over mod større organisationer i branchen, så ser vi med det stigende antal fintech virksomheder at lokalt kendskab også bliver en afgørende faktor i fremtiden,” siger Robert Hoffmann, CEO for Merchant Services hos Nets Group.
Dansk Microsoft partner køber CRM-leverandør
Consit Gruppen har købt CRM-leverandøren Global Solutions 365. Selskabet består ifølge CVR af tre medarbejdere, der altså fremover bliver en del af det nye moderselskab.
Consit Gruppen ejere allerede tre andre virksomheder, og kan nu tilføje endnu en til porteføljen.
”Med Global Solutions 365 som en del af Consit Gruppen befæster vi yderligere vores strategiske struktur, hvor hvert datterselskab er specialister indenfor deres specifikke område, men samtidig er en del af et samlet digitalt hus, hvor løsninger og kompetencer komplementerer hinanden,” siger administererende direktør Morten Skovby i en meddelelse.
De to parter oplyser ikke prisen på opkøbet.
Aarhus Universitet åbner fire nye institutter
Inden længe kan Aarhus Universitets slå dørene op for studerende til intet mindre end fire nye ingeniørinstitutter.
Målet er ifølge universitetet at skabe internationalt ledende forsknings- og uddannelsesmiljøer.
“Vi har over de seneste år opnået en iøjnefaldende vækst i både studenterbestand og forskningsportefølje på det tekniske område, og det er vi glade for. Nu går vi skridtet videre og styrker de enkelte ingeniørdiscipliner markant. Det er en investering, der i de kommende år skal skabe et væsentligt større udbud af ingeniørarbejdskraft i Danmark, mere efterspørgselsdrevet forskningssamarbejde og dermed bedre forudsætninger for innovationsevne og vækst i virksomhederne. Det er en god nyhed ikke bare for Aarhus Universitet, men for hele landet,” siger Eskild Holm Nielsen, dekan for Faculty of Technical Sciences i en meddelelse.
Tidligere Trump-rådgiver bliver medlem af IBM-bestyrelsen
Præsident Donald Trumps tidligere økonomirådgiver Gary Cohn bliver medlem af IBM’s bestyrelse.
Cohn, der også tidligere har været topchef for den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, får titlen vice bestyrelsesformand for den amerikanske it-gigant.
”Jeg er meget beæret over at blive en del af IBM som vicebestyrelsesformand. IBM er en af verdens vigtigste virksomheder, der leverer teknologi som hjælper organisationer med at være agile og modtandsdygtige i uforudsigelige tider,” skriver han på Twitter.
Gary Cohn blev rådgiver for Donald Trump efter han vandt valget i 2016, men valgte at forlade posten igen i marts 2018.