Der er nyt i undersøgelsen af databruddet, som Det Europæiske Lægemiddelsagentur (EMA) oplevede i starten af december:
"Databruddet var begrænset til en it-applikation," skriver agenturet på sin hjemmeside.
"Gerningsmændene målrettede primært mod data relateret til COVID-19 medicin og vacciner og ulovlig adgang til dokumenter tilhørende tredjeparter."
Agenturet oplyser desuden, at de berørte virksomheder på dette stadium er blevet kontaktet og behørigt informeret. Herudover lover det, at i takt med at undersøgelsen skrider frem, så vil "enhver yderligere tredjepart, hvis dokumenter kan have været genstand for uautoriseret adgang" blive underrettet.
Læs også: Det Europæiske Lægemiddelagentur afviser fatale konsekvenser af hackerangreb
Agenturet har tidligere slået fast, at det europæiske lovgivningsnetværk for lægemidler forbliver fuldt funktionelle. Og så afslutter EMA med at skrive, hvad det også tidligere har slået fast: "Tidslinjer relateret til evaluering og godkendelse af COVID-19-lægemidler og vacciner påvirkes ikke."
Cyberangreb der koster menneskeliv
Angreb på kritiske sektorer og organisationer er ikke en ny ting.
Faktisk har verden netop i år set, hvad der kan være det første dødsfald relateret til et cyberangreb.
Det kostede et menneskeliv, da Universitetshospitalet i Düsseldorf blev lammet af ransomeware i begyndelsen af september.
Læs også: Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb
De svigtende systemer tvang hospitalet til at transpotere en patient andet hospital. Vedkommende døde på vejen.
Foruden Universitetshospitalet i Düsseldorf, er også det amerikanske sunhedsvæsen blevet ramt. Her måtte man gå analogt til værks på mere ene 400 lokationer, og skrive patientoplysninger ned i hånden ind til systemerne var oppe igen.