Efter Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i sidste uge blev udsat for et hackerangreb, kan det nu slå fast, at data er blevet lækket.
En indledende gennemgang af den iværksatte undersøgelse afslørede, at der var ulovligt adgang til et begrænset antal dokumenter, der tilhørte tredjeparter.
De berørte virksomheder vil blive underrettet, lover EMA i en opdatering på agenturets blog.
Den stadig igangværende undersøgelse sker i samarbejde med retshåndhævende myndigheder og andre relevante enheder.
I agenturets seneste opdatering bliver der ikke anslået et motiv for hacket. EMA har blandt andet ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner.
”Agenturet er fortsat fuldt funktionsdygtigt, og dets tidslinjer i forbindelse med evaluering og godkendelse af COVID-19-vacciner og behandlinger påvirkes ikke,” skriver agenturet.
Corona-bekæmpende virksomheder er udsat
Med det nylige hackerangreb, skriver EMA sig ind i en mere og mere tydelig tendens, der globalt gør virksomheder, der beskæftiger sig med Corona-bekæmpelse, til cyberkriminelles målskiver.
Senest er det gået ud over medicinalvirksomheden AstraZeneca, der i slutningen af november.
Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea
En tilsyneladende nordkoreansk hackergruppe kontaktede virksomheden medarbejdere via LinkedIn og Whatsapp med falske jobtilbud. Hackerne sendt filer til selskabets medarbejdere for at få adgang til virksomhedens computere.
Dog virker det ikke til, at hackerne havde held til at få medarbejderne til at klikke på de fatale beskeder.
Både ekspert og myndigheder har siden pandemiens start også advaret om angrebsforsøg, der har haft et klart Covid19-tema, der skulle lokke folk i en digital fælde.