Velkommen til tirsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.
Endnu engang er det Rasmus Ferdinand Ginman, der sidder bag tasterne.
Rigtig god læselyst.
Vaccinehåb sender Netflix-aktien ud i stort fald
Håbet om en snarlig corona-vaccine fik generelt aktiemarkederne til at stige mandag.
Men trods de positive takter, var der selskaber, som fik tæv ovenpå nyheden.
Streamingtjenesten Netflix, der har haft stærk medvind under corona, måtte indkassere et aktiehug på -8,6 procent på bagkant af vaccine-nyheden.
Videokonferencetjenesten Zoom, der har vist sig at være en regulær kursraket under coronakrisen, tog et stort fald på hele -16 procent.
Det kan du læse mere om her: Zooms aktiekurs dykker som en sten efter positive test-resultater tyder på kommende corona-vaccine
Vaccinehåbet kommer efter, at den amerikanske medicinalkæmpe Pfizer og tyske Biontech har haft positive resultater med en vaccinekandidat.
Det nyeste fase 3-studie viser, at vaccinen i forsøgene har vist sig at være effektiv i 90 procent af smittetilfældene.
Apple fryser iPhone-producent ude efter regelbrud
Apple har valgt at sætte samarbejdet med taiwanesiske Pegatron på pause.
For flere uger siden fandt Apple ud af, at iPhone-producenten lod studerende, der havde studiejob på fabrikken, arbejde på overtid og om natten.
Det skriver Bloomberg.
Dette strider mod Apples regler. Derfor har selskabte sat samarbejdet på køl, indtil der er rettet op på forholdene.
"Pegatron fejlklassificerede studentermedhjælperne i deres program og forfalskede papirarbejde for at skjule overtrædelser af vores standarder, herunder at tillade studerende at arbejde om natten og/eller i overtid og i nogle tilfælde lave arbejde, der ikke relaterer sig til deres studie,” skriver Apple i en udtalelse.
Ny podcast-serie fra DTU: Få indblik i forskernes verden
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er klar med en ny podcast-serie, der giver indblik i forskernes verden.
Podcasten, der hedder Learn for Life, er kommet i stand med støtte fra
Otto Mønsteds Fond.
Her er det muligt at lytte til en række forskere, der fortæller om deres faglige fascination og arbejde.
Det skriver DTU i en pressemeddelelse.
Intentionen med podcasten er at fremme nyskabelse og åbne dørene til et forskningsunivers, der er ukendt territorie for mange, fremgår det.
"Vi er rigtig stolte over det færdige resultat. Det er noget, vi har arbejdet på siden marts i år, hvor vi udvalgte en række af de bedste forskere til at formidle og dele ud af deres glæde og engagement ved det at forske. Vi håber, at vi kan vække tanken om, at man altid kan lære noget nyt,” siger Karina Rothoff Brix, direktør for DTU Learn for Life.
Kaspersky giver gratis adgang til trussels-portal
It-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky giver nu gratis adgang til selskabets Threat Intelligence Portal.
Her kan virksomheder selv gå ind og kontrollere mistængelige programmer og forhindre databrug. Det drejer sig om en række premium-funktioner, der nu bliver tilbudt gratis.
Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Fremover kan virksomheder forbinde deres applikationer med portalen via API og modtage gratis rapporter om adfærden for en given fil eller URL ved hjælp af Kasperskys Cloud Sandbox.
Samtidig introduceres en speciel indsendelsestilstand, der muliggør filkontrol, så resultaterne ikke bliver tilgængelige for andre end virksomheden selv.
Skoler og universiteter overvældes med direktørsvindel
I USA er skoler og universiteter blevet en skydeskyde for fænomenet direktørsvindel, hvor hackere udgiver sig for at være ens chef eller kollega.
Det viser et nyt studie fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks, der har undersøgt 3,5 millioner spear phising-angreb.
Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Studiet peger på, at der i uddannelsessektoren er mere end dobbelt så høj risiko for at blive udsat for direktørsvindel sammenlignet med andre brancher.
En forklaring er, at coronakrisen og fjernarbejde påvirker hverdagen på de amerikanske skoler og universiteter. Cyberkriminelle udnytter især, at administrationerne sender flere mails end normalt.
Tidligere studier pegede på, at direktørsvindel udgør mindre end 10 procent af alle spear phising-angreb. Det nye studie viser derimod, at direktørsvindel faktisk udgør hele 25 pct. af det samlede antal spear phishing-angreb.