Den danske Smittestop-app, der er udviklet af Netcompany på baggrund af en api fra Apple og Google, har netop fået en større overhaling og er blevet opdateret til version 1.2
Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet på Twitter.
Opdateringen betyder blandt andet, at der er blevet ændret på grænsen for, hvornår brugerne bliver varslet om, at de har været i kontakt med en smittet person.
Tidligere var kravet, at man skulle have været tæt på personen i mindst 15 minutter, men nu er grænsen blevet justeret ned til 10 minutter.
Læs også: Vismænd: Den danske Smitte-app til 20 millioner kroner har opdaget blot 14 smittede danskere
Større sandsynlighed for advarsler
Det sker ifølge Sundheds- og Ældreministeriet for at øge sandsynligheden for, at man bliver advaret, hvis man har været tæt på en bruger, der melder sig som smittet i appen.
Derudover oplyser Sundheds- og Ældreministeriet, at det inden for de næste to til tre uger vil blive muligt at anvende Smittestop i udlandet.
Her vil appen være i stand til at udveksle data med smittesporings-apps fra andre europæiske lande. I første omgang vil det være muligt med apps fra Tyskland, Italien og Irland.
Det kan lade sig, fordi en fælles europæisk gateway for apps baseret på Apple og Googles api blev åbnet tidligere på måneden. Den nye gateway er udviklet af den tyske it-gigant SAP.
Den danske app vil i de kommende uge desuden blive opdateret med en mulighed for at anvende appen på engelsk.
Læs også: Dansk smitte-app kobles sammen med andre lande i næste måned