Tusindvis af danske lønmodtagere står i disse timer i kø for at få udbetalt deres indefrosne feriepenge.
Men det er ikke kun lønmodtagerene, der glæder sig over, at der nu er udsigt til at få udbetalt sine indefrosne feriepenge.
It-kriminelle står nemlig samtidig på spring til at udnytte situationen til at få fingrene i danske NemID-koder og andre personoplysninger, når tusindvis af danskere skal på nettet for at få fingrene i deres feriepenge.
Læs også: Her er de største cybertrusler mod Danmark lige nu
Sådan lyder advarselen fra flere sider, blandt andet Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed, der understreger, at det udelukkende er ATP, der udbetaler pengene.
Hos ATP, der står for udbetalingen af de indefrosne feriepenge, gør man det også klart, at man skal være forsigtig, når man ansøger om at få sine penge udbetalt.
"Vi ved, at nogle vil forsøge at franarre borgere deres NemID ved f.eks. at ringe og udgive sig for at være ATP. Vi opfordrer til, at man aldrig oplyser sit kortnummer eller NemID i telefonen, på SMS eller i mails. Man skal heller ikke svare på links, der kommer via på SMS eller i mails. ATP kommunikerer kun via borger.dk og e-Boks, som du selv skal logge ind på. Er du i tvivl, kan du altid henvende dig til vores kundeservice.," siger Anne Kristine Axelsson, koncernchef i ATP, i en meddelelse.
Svindlerne udnytter aktuelle emner
Samme advarsel kommer fra Spar Nord, hvor man ofte oplever at de it-kriminelle forsøger at få fat på kundernes oplysninger.
"Vi ser ofte, at svindlere er gode til at udnytte, hvad der er 'oppe i tiden' i forbindelse med at kontakte potentielle ofre. Eksempelvis har vi tidligere set det, når folk skal have penge tilbage i skat eller i forbindelse med coronasituationen, hvor svindlere i flere kommuner udgav sig for at være fra Jobcentret og franarrede borgerne deres NemID-oplysninger," fortæller afdelingsdirektør og presseansvarlig i Spar Nord Leif Lind Simonsen i en pressemeddelelse.
Ifølge Spar Nord er en af de typiske svindeltricks at påstå, at der er problemer med udbetalingen, og at man derfor skal udlevere sine oplysninger på en anden måde.
"Tidligere har det især været den ældre del af befolkningen, svindlerne har gået efter, men i forbindelse med udbetalingen af feriepenge er alle modtagere potentielle mål for svindelforsøg. Derfor gør vi også meget ud af at advare om ikke at give NemID-oplysninger eller andre personfølsomme oplysninger, hvis man bliver kontaktet i forbindelse med udbetalingen," lyder det fra Leif Lind Simonsen.
Læs også: Hackere udnytter statens hjælpepakker