Siden 2016 har bredbåndspuljen på 100 millioner kroner årligt hjulpet med at få hurtigt internet ud til tyndt befolkede områder.
Men nu lægger regeringen op til at skrotte puljen, da den ikke er blevet inkluderet i udspillet til næste års finanslov.
Det skriver Ritzau.
Bredbåndspuljen blev ved den seneste finanslov for 2020 bevaret i en aftal indgået mellem Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.
Det kan du læse mere om her: Regeringen fortsætter bredbåndspuljen: Afsætter 100 millioner i finansloven
Regeringen præsenterer i dag mandag sit udspil til finansloven for 2021 og vil også give et indblik i de økonomiske rammer frem mod 2025.
Så mange penge er der blev uddelt
Der blev uddelt 80 millioner kroner i 2016 og 40 millioner kroner hvert år i de følgende år. Beløbet blev hævet til 100 millioner kroner i 2019.
I 2019 blev der uddelt 107 millioner kroner til 115 bredbåndsprojekter i 36 kommuner, hvoraf langt størstedelen var kommuner vest for Storebælt.
Den gennemsnitlige pris per adresse landede i fjor på 29.000 kroner.
Du kan læse mere om sidste års projekter her: Vinderne fundet: Disse 115 bredbånds-projekter og otte udbydere skal deles om 107 millioner kroner fra Bredbåndspuljen 2019 - se listen her.
I en evaluering fra Energistyrelsen blev det kraftigt påpeget, at der fortsat er brug for en statslig indsat, hvis der skal sikres dækning til yderområderne i Danmark.
Det kan du læse mere om her: Energistyrelsen i ny redegørelse om den lukningstruede bredbåndspulje: "Der er behov for en statslig indsats for at sikre dækning"
Har ramt skævt
Uddelingerne af bredbåndsmidlerne blev i begyndelsen kritiseret for at ramme skævt og favorisere bredbåndsprojekter i de store byer.
Det kan du læse mere om her: Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?
Efterfølgende blev der lukket for muligheden for at søge støtte for by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.
Det kan du læse mere om her: Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner
I 2018 besluttede regeringen således at målrette puljen mod de tyndt befolkede områder i Danmark.
Du kan læse mere om den nye pulje hos Energistyrelsen her.